Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valerie Barthelemy 11de tussen wereldtoppers in ITU World Cup Banyoles
Valerie Barthelemy in de achtervolgende groep in Banyoles (foto: ITU/Tommy Zaferes)
Nieuws

Valerie Barthelemy 11de tussen wereldtoppers in ITU World Cup Banyoles

Het leek zaterdag wel een World Triathlon Series in Banyoles met een aantal absolute wereldtoppers aan de start van de ITU World Cup triatlon. Onder hen ook Claire Michel en Valerie Barthelemy die na ziekte vlak voor de Grand Final van de WTS vorige week in Lausanne allebei uit waren op revanche. Barthelemy slaagde daar grotendeels in met een knappe elfde plaats. Claire Michel viel helaas uit, opnieuw ziek.

Claire Michel opnieuw ziek

Claire Michel was uiteraard ontgoocheld. “Ik ben voor de tweede keer op een week tijd ziek geworden vlak voor de wedstrijd. Het leek op een voedselvergiftiging en ik voelde me erg zwak. Ik heb nog even geprobeerd, maar het had geen zin om door te gaan. Het is jammer dat dit twee weken na elkaar gebeurt. Ik vrees ervoor dat ik het zwemwater van Tokio mogelijk een bacterie opgedaan heb. Nu even de tijd nemen om me goed te laten onderzoeken en dan weer te herstellen,” aldus Claire.

Valerie Barthelemy loopt naar 11de plaats (foto: ITU/Tommy Zaferes)

Sterke Valerie Barthelemy

Na een degelijk zwemnummer nestelde Valerie Barthelemy zich in een achtervolgende groep op 1’15 van de kopgroep van negen, waar Flora Duffy, die pas een last minute startplaats kreeg dertig minuten voor de wedstrijd, veel werk opknapte. De zege zou uiteindelijk naar de Duitse Laura Lindemann gaan en Duffy moest ook de Amerikaanse Tamara Gorman voor zich dulden. Valerie Barthelemy was een van de sterkste triatletes bij de achtervolgers en liep naar de elfde plaats op anderhalve minuut van de winnares.

Hanne De Vet in de tweede achtervolgende groep in Banyoles (foto: ITU/Tommy Zaferes)

Ook Kiara Lenaertz maakte deel uit van de achtervolgende groep en werd 29ste. Hanne De Vet zat nog een groepje verderop en pakte uiteindelijk een 51ste plaats. Severine Bouchez finishte in de achterhoede op de 60ste plaats.

Geen topresultaten bij de mannen

Bij de mannen konden de Belgische triatleten helaas niet vooraan meespelen in de sprinttriatlon over 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Erwin Vanderplancke werd de beste Belg op de 28ste plaats op ruim anderhalve minuut van winnaar Vincent Luis. De wereldkampioen van 2019 klopte Mario Mola en de verrassende Hongaar Bence Bicsak werd derde, vlak voor Tyler Mislawchuck. Noah Servais was de tweede Belg op de 34ste plaats. Christophe De Keyser werd 42ste.

Uitslagen Banyoles 2019