Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diego Van Looy pakt duatlon wereldtitel in Zofingen, Seppe Odeyn vierde
Diego Van Looy wereldkampioen Powerman in 2019 (foto: Powerman Zofingen)
Nieuws

Diego Van Looy pakt duatlon wereldtitel in Zofingen, Seppe Odeyn vierde

Diego Van Looy heeft zondag het wereldkampioenschap Powerman duatlon over de lange afstand gewonnen in Zofingen na een sterke wedstrijd waarin Diego en Seppe Odeyn een hoofdrol speelden. In de 10 km lopen, 150 km fietsen en 30 km lopen kregen we een aantrekkelijke race waarin de Belgen constant voorin zaten.

Na zijn DNF in de Embrunman was Diego Van Looy hongerig naar revanche. Hij had van het WK in Zofingen een hoofddoel gemaakt en streed de hele dag mee vooraan. Na de eerste loopproef van 10 km volgde hij samen met Seppe Odeyn in een kopgroep van 11, met daarin alle favorieten, uitgezonderd Daan De Groot. De Europese kampioen had een lekke band bij het uitkomen van de wisselzone en moest van wiel wisselen. Hij moest een achterstand van 2’45 zien goed te maken.

Vooraan werd er goed samengewerkt. Na de eerste van drie ronden fietsen werd de kopgroep uitgedund na enkele drafting penalties. Bij de beklimmingen van de Williberg ging er nog volk overboord en zo bleven in de slotronde nog vijf leiders over: Daan De Groot, Seppe Odeyn, Jens-Michael Gossauer, Maxim Kuzmin en Diego Van Looy.

Diego Van Looy snelste loper

Seppe Odeyn wisselde snel en ging in de 30 km lopen aan kop met Gossauer. De Zwitser had een topdag en toen Diego Van Looy kwam aansluiten, versnelde Gossauer. Odeyn moest er af en zo kregen we vooraan twee leiders. In de tweede ronde zette Diego zijn definitieve aanval in. Gossauer bleef op een veertigtal seconden volgen, Seppe Odeyn verloor meer dan twee minuten.

De slotronde werd een ereronde voor Diego, die twee minuten uitliep op Gossauer. Seppe Odeyn verloor ondertussen zijn derde plaats aan Daan De Groot. Diego Van Looy werd wereldkampioen in 6u14’29 en volgt in een mooi rijtje van sterke Belgische duatleten. Eerder werden Benny Vansteelant, Koen Maris, Joerie Vansteelant, Rob Woestenborghs en Seppe Odeyn wereldkampioen, dus Diego is de zesde Belg die goud pakt in Zofingen.

Jens-Michael Gossauer pakte zilver in 6u16’23. Het brons ging naar de Nederlander Daan De Groot in 6u20’16. Seppe Odyen moest na een sterke wedstrijd vrede nemen met de vierde plaats in 6u22’20.

Zwitserse clean sweep, Soenen zesde

Bij de vrouwen kwam titelverdedigster Petra Eggenschwiller ten val aan het begin van de tweede ronde. Ze verloor veel terrein en zou bij het begin van het lopen uit de race stappen. Nina Zoller nam de koppositie over, met Melanie Maurer achter haar. Ze wisselden samen, waarna Maurer kort aan de leiding ging maar nog in de eerste ronde zette Zoller haar aanval in. De Zwitserse pakte haar eerste wereldtitel voor landgenotes Melanie Maurer en Corina Hengartner, die voor een Zwitserse clean sweep zorgden. Onze landgenote Virginie Soenen werd zesde.