Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen genekt door pech in long distance triatlon van Gerardmer
De top-3 biij de mannen in Gerardmer (foto: Triathlon Gerardmer/B.Delhomme)
Nieuws

Belgen genekt door pech in long distance triatlon van Gerardmer

De Belgische triatleet Kenneth Vandendriessche is zaterdag negende geworden in de XL long distance triatlon van Gerardmer. Ondanks de concurrentie van het WK 70.3 Ironman in Nice wilde een van de grootste Franse triatlons niet van wijken weten. Traditioneel stonden er veel Belgen aan de start in de Vogezen, maar vooral onze mannen bij de pro’s werden geplaagd door pech, met lekke banden voor Jan Petralia en Tim Van Hamme en ook pech bij Timothy Van Houtem. De Belgische age groupers verzamelden dan weer een pak overwinningen.

Max Neumann klopt Will Clarke

De Duitser Max Neumann won de race over de halve afstand in 4u25’07 voor Will Clarke. De Britse triatleet van het Belgische BMC-Vifit pro team werd op 2’03 tweede. De Spanjaard Albert Moreno werd iets later derde in 4u27’55. Kenneth Vandendriessche begon sterk aan het fietsen, maar zakte nadien wat terug. Met een negende plaats in 4u39’01 werd hij de eerste Belg.

Jakke Petrol: “Seizoen lijkt vervloekt”

Thomas Vanhalst was de verrassende tweede Belg nadat Timothy Van Houtem teruggeslagen werd door pech en pas 22ste zou worden. Ook Tim Van Hamme, die op dat moment sterk bezig was, reed lek en verdween uit de wedstrijd. Hetzelfde overkwam Jan Petralia. “Ik kwam samen met Timo uit het water en reed al na een tiental kilometer weg van Van Houtem. Het fietsen ging goed en ik kreeg Kenneth Vandendriessche in de gaten. Maar vlak voor ik bij Kenneth kon aansluiten, had ik een lekke tube en was het game over. Dit seizoen lijkt wel vervloekt,” aldus Jakke Petrol, die zondag deelnam aan de olympische afstand, waarover we later nog een uitgebreid verslag brengen.

Emma Bilham wint

Bij de vrouwen won Emma Bilham. De Zwitserse kwam na 5u03’43 als 29ste overall binnen. De Britse Nikki Bartlett kwam op 1’37 als tweede over de streep. De Franse LD duatlokampioene Ines Van Der Linden werd derde voor Camilla Pedersen. Onze landgenote Stephanie Louppe werd knap zesde in 5u30’32

Zeven Belgische age group zeges

Veel pech bij de pro’s, maar dat stond in schril contrast met de grote vreugde bij veel Belgische age groupers. Bij de vrouwen wonnen Stephanie Louppe, Jitka Laurent, Sophie Delguste, Kim Aerts en Magali Loudeche hun leeftijdscategorie. Bij de mannen waren er age group overwinningen voor Rudy Depret en Mathieu Louis, wat het totaal Belgische overwinningen op zeven bracht. En er was nog een karrevracht aan medailles maar daarvoor verwijzen we je graag naar de uitslagen:

Uitslagen Gerardmer 2019