Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel wint NK cross triatlon op parcours van WK 2020 in Almere
Tim Van Hemel wint NK cross triatlon in Almere (foto: 3athlon.nl)
Multisports

Tim Van Hemel wint NK cross triatlon op parcours van WK 2020 in Almere

Hij kwam natuurlijk niet in aanmerking voor de Nederlandse titel, maar de Belgische triatleet Tim Van Hemel won zondag wel het NK cross triatlon in Almere en onze landgenoot had een bijzondere reden om naar de Nederlandse Flevopolder af te zakken, want volgend jaar wordt het WK er gehouden. “Ik ben blij dat ik het parcours op deze manier heb leren kennen, want er zijn veel single tracks wat het volgend jaar een tactische race zal maken. En in ik heb me niet te veel gemoeid met de Nederlandse titelstrijd…”

Tim Van Hemel is geen onbekende in de Nederlandse triatlonsport. Als een van de toppers van het Squadra triatlon team Eindhoven is hij er vaak bij in de topwedstrijden van de Eredivisie triatloncompetitie. “Ik wou me niet mengen in de Nederlandse titelstrijd en hun eigen wedstrijd beinvloeden, maar ik kwam als derde uit het water en kon uiteindelijk zo goed als mijn eigen wedstrijd doen. En de parcourskennis pak ik graag mee naar het WK volgend jaar. Hoewel het er grotendeels vlak is in de polders hebben ze toch een paar heuveltjes aangelegd die het parcours lastig genoeg maken,” aldus Tim, die de komende paar weken nog een paar GP-duatlons in Frankrijk afwerkt.

Lander Sels vierde

Tim haalde het in Almere van de verrassende Nederlandse kampioen Wouter Dijkshoorn. Joep Staps, die zwaar ten val kwam in het lopen, slaagde er nog wel in om het zilver te veroveren. De vierde plaats was voor nog een Belg, Lander Sels, die het WK in Lausanne goed verteerd heeft. Victor Goene werd vijfde en pakte brons in het NK.

Uitslagen NK cross triatlon 2019