Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten dupe van Nederlandse reisorganisator Hulleman in ‘Opgelicht’
Nieuws

Belgische triatleten dupe van Nederlandse reisorganisator Hulleman in ‘Opgelicht’

Dinsdagavond werd er in het Nederlandse tv-programma ‘Opgelicht’ bij Avrotros ruime aandacht geschonken aan Sport-Active, het bedrijf van ex-topzwemmer Alexander Hulleman, wegens het annuleren en niet terugbetalen van sportreizen. Onder de gedupeerden een dertigtal Belgische triatleten die in het tv-programma vertegenwoordigd werden door Julie Huylebroeck. Ondertussen kwamen er massaal veel reacties op het artikel van onze collega’s van 3athlon.nl, die woensdag ook een exclusief interview hadden met iemand die eerder met Sport-Active heeft samengewerkt. En het blijkt een bizar verhaal… Hieronder kan je het item uit ‘Opgelicht’ terugkijken.

Zowel bij onze collega’s van 3athlon.nl als bij ons kwamen dit jaar redelijk wat klachten binnen van triatleten die een dag voor hun stage te horen kregen dat er geen vliegtuigtickets waren geboekt. Bovendien kwam er vanuit Sport-Active nauwelijks of geen communicatie. En van terugbetalen is voorlopig geen sprake. Julie Huylebroeck verzamelde een dertigtal triatleten, voornamelijk van Atriac Antwerpen, die in het voorjaar samen op stage zouden gaan. Met een groep van dertig was er een extra korting, maar uiteindelijk viel de reis in het water, al was alles wel netjes op voorhand betaald. Ondertussen is het wachten op terugbetaling.

Alexander Hulleman werd hard aangepakt in het programma. Hij komt elke keer over als een sympathieke ex-topsporter wie het allemaal wat boven het hoofd gegroeid is, maar met alle reacties op social media neigt het toch allemaal eerder richting oplichting. Sommigen noemen het zelfs diefstal.

Bij 3athlon.nl hadden ze woensdag een exclusief interview met Mike Van Beek, een voormalig medewerker van Sport-Active. ,,Ik ben al vanaf maart bezig om geld te krijgen en heb van alles geprobeerd om een reactie van Alexander te krijgen. Na gisteren verbaasde het mij niet. Het is veel groter dan iedereen zal hebben gedacht”, vertelde Van Beek: