Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel en Kris Coddens maken indruk in Houffaraid in Engreux
Kris Coddens en Tim Van Hemel winnen Houffaraid (foto: Sportevents)
Multisports

Tim Van Hemel en Kris Coddens maken indruk in Houffaraid in Engreux

Kris Coddens is bijna helemaal terug en Tim Van Hemel teert op een goeie conditie, dat zijn de conclusies van de Houffaraid in Engreux die gewonnen werd door het duo cross-triatleten. In een wedstrijd met 25 km mountainbiken, 2 km kajakken, 13 km trailrunnen, nog eens 2 km kajakken en tot slot 14 km mountainbiken haalden de ‘Belgian Bufallos’ het van de winnaars van vorig jaar: Kris Henderieckx en Arne Heirbaut.

Het waren dit jaar ideale omstandigheden in Engreux voor de Houffaraid, met de hele dag zon, een kurkdroog parcours op een paar Ourthe-crossings na. En die perfecte omstandigheden leverden een snelle wedstrijd op. In het eerste gedeelte op de mountainbike bleven Kris Henderieckx en Arne Heirbaut nog enigszins in het spoor van de leiders, al was het verschil al meer dan twee minuten tijdens het kajakken.

Duidelijke overwinning

Tim en Kris bouwden hun voorsprong verder uit tijdens de trailrun en stonden de koppositie niet meer af. De twee offroad-specialisten maakten hun favorietenrol waar en wonnen in 3u24’38 met uiteindelijk 10’57 voorsprong op de mannen van de Waasland MTB-school. De derde plaats ging verrassend naar Bart Van Oirbeek en Geoffrey Vandebrouck. De Limburgers gingen in de slotfase voorbij Felix Bufkens en Lorenz Claeys.

“Stilaan weer op oude niveau”

Voor Coddens en Van Hemel deed de overwinning deugd. “Kris was vandaag absoluut de betere, al heb ik er zelf ook van genoten,” vertelde Tim Van Hemel. “We zijn deze keer blijven doorgaan, want vorig jaar kwamen Kris Henderieckx en Arne Heirbaut ons nog in het laatste onderdeel voorbij.” Ook Kris Coddens was tevreden. “Met Tim had ik een ideale collega. We zijn bijna even groot en wegen ongeveer evenveel, en dat was zeker een voordeel in het kajakken. Zelf voel ik me goed, al voel ik dat ik het nog lastig heb om te recupereren na zware inspanningen. Maar na de vierde plaats in de Xterra Nederland en nu deze overwinning ben ik stilaan weer terug op het oude niveau,” aldus de Torhoutenaar, wiens vrouw Lies Decroubele even later de Trail du Barrage loopwedstrijd van 27 km won.

Nederlandse winst in mixed en vrouwen race

Bij de Mixed teams ging de overwinning naar het Nederlandse duo Betty Rijnberg en Zeger Zeilmaker die op de laatste helling voorbij gingen aan Annemiek Veenkamp en Sjaak Den Hartogh. De Nederlandse Linda Bloem en Saskia Elemans wonnen met overwicht de vrouwenwedstrijd. SMO-Specialized dames Valerie Vincent en Melanie Matthys vielen uit nadat de derailleur van Melanie afgebroken was.

Ced Smets wint solo

In de individuele wedstrijd stond er geen maat op Ced Smets die voor de derde keer op rij de overwinning pakte. Ced haalde het met ruime voorsprong van Jean-Pierre Fauconnier. Joeri Deleebeeck streed lang mee voor het podium maar werd in de slotfase van de derde plaats gehouden door Wannes Wylin. Bij de vrouwen was Annemarie Rustenburg de sterkste voor Riikka Vreeswijk-Kelja.

Uitslag Houffaraid 2019