Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pamphiel Pareyn breidt verlengstuk aan schitterend seizoen in Damme
Foto's Luc Bruggeman
Nieuws

Pamphiel Pareyn breidt verlengstuk aan schitterend seizoen in Damme

Pamphiel Pareyn heeft op een overtuigende manier de laatste editie van de Halve van Damme op zijn naam geschreven. Van start tot finish toonde hij zich in elke discipline de meerdere en mocht zo de armen aan de streep in de lucht steken. Ook de clash der Titanen stak hij op zak want hij had een ruime voorsprong op eerste duatleet Cedric Callewaert. Bij de dames gingen de overwinningen naar Chariel De Cock (triatlon) en Tamara Kuijlen (duatlon).

Pareyn maakt favorietenrol waar

Met een derde plaats op het Belgisch Kampioenschap en een tweede plaats in zijn agegroup op het wereldkampioenschap kon Pareyn mooie adelbrieven voorleggen dit seizoen op de halve afstand. Als absolute topfavoriet kwam hij in Damme aan de start en al van bij het zwemmen zette hij zijn favorietenstatus extra kracht bij. De rest van het pak zou hem ook niet meer terug zien. Alleen op de fiets kon Jef Van Meirhaeghe de schade nog ietwat beperken maar eenmaal de loopschoenen aan maakte Pamphiel Pareyn er een echte ‘one man show’ van. Jef Van Meirhaeghe kwam als 23ste uit het water maar op de fiets ging hij alles en iedereen (behalve leider Pareyn) voorbij en met een sterk slot in de halve marathon schonk hij zichzelf een mooie tweede plaats voor Dennis Dieussaert. Ruben Vandevoorde en Stijn Roelens vervolledigden de top 5 bij de mannen.

Chariel De Cock beste triatlete (en dame overall)

Bij de dames bleef de strijd iets spannender. Chariel De Cock kwam met een achterstand van acht minuten op leidster Lien Peeters uit het water. Maar eenmaal op de fiets werden de krachtsverhouding al snel dooreen geschut en enkel Elien Van de Vel kon nog in de buurt blijven van De Cock. Maar Chariel De Cock bleek vandaag de sterkste en werd naast de winnares op de halve ook de laatste winnares van de clash der titanen bij dames in Damme. Ook hier toonden de triatleten zich dus de sterkste van de twee disciplines. Elien Van de Vel eindigde als tweede voor de jonge Laurien Billen.

Callewaert en Kuijlen sterkste duatleten

In de LD Duatlon was de strijd bij de heren heel wat spannender. Leider Guust De Smul verdween na het fietsen uit de race maar andere snelle fietsers namen wel ene optie op de zege. Kenneth Verdickt (die ook de derde looptijd had) was een van die mannen en leek zijn hand uit te steken naar de zege. Maar net zoals in de eerste run tekende ook Cedric Callewaert voor de snelste looptijd in de tweede run en dat bleek net voldoende op Verdickt bij te benen. Amper 43 secondes beslisten over de zege en die waren in het voordeel van een zegevierende Cedric Callewaert. Kenneth Verdickt dus op twee en Kristof Desmedt een mooie derde. Minder spannend was de strijd bij de dames waar Tamara Kuijlen van start tot finish aan de leiding lag. Anneleen Huyghe en Lies Vanobbergen mochten mee op het podium.