Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TDL-Forsite eindigt seizoen zoals het begon en steekt T3 eindklassement op zak.
Nieuws

TDL-Forsite eindigt seizoen zoals het begon en steekt T3 eindklassement op zak.

TDL-Forsite is de eindwinnaar geworden van de Team Triathlon Series 2019. Het plaatste met winst in de laatste manche, de team relay in De Lilse Bergen, de absolute kers op de taart. Voor het kersverse topteam van TDL werd het zo een debuutjaar om van te dromen. Atriac en SMO-specialized mochten mee op het eindpodium.

Forsite zet meteen druk, exit TRIGT

De mannen van TDL-Forsite tonen al het hele seizoen dat ze in de breedte een moeilijk te kloppen team zijn en dat zag je ook meteen aan hun twee straffe teams die ze voor de slotmanche in Lille in stelling brachten. Met Tuur Lemmens (team 2) zagen ze meteen een van hun atleten als eerste uit het water komen met een mooie kloof op de rest van het pak. Voor TRIGT-Arena leidde Peter Denteneer de groep met alle favorieten bij het binnengaan van de wisselzone maar eenmaal op fiets ging het helemaal fout: Bij het opspringen kwam de voet van de Trigt-man tussen zijn spaken te zitten en liep daarbij een lelijke snijwonde op. Opgave was het verdict en zo zag Trigt hun sterkste team uit de race verdwijnen. Ze mochten zo ook meteen vrezen voor hun tweede positie in het eindklassement want alle andere concurrenten hadden de boot immers niet gemist.

Foto Stijn Audooren

Forsite, SMO en Atriac nemen heft in handen

Op de fiets smolt de kop van de wedstrijd samen maar in de loopproef werden nieuwe verschillen gemaakt. Daar was het opnieuw Forsite (met team 1) die de dans leidde: Dries Matthys kon een kloof slaan en zo mocht Arthur De Jaegher als eerste het water in. Maar achter hem bleven de verschillen beperkt en alle grote favorieten bleven in de running voor de dagzege. Onder andere Adam Lambrechts bracht met de snelste fietstijd zijn KTT-Zamaro terug in stelling vanuit de achtergrond al namen nadien in het lopen Forsite 1 en Atriac het heft in handen. Antonio Hernaert en Nick Thijs doken als leiders voor de laatste keer het water in maar werden op de huid gezeten door SMO met Simon Decuyper nu in de strijd. Het tweetal bleef wel een kleine voorsprong behouden op de Belgische kampioen olympische triatlon maar eenmaal in de wissel kregen we opnieuw een verrassend plot: De Cuyper verloor kostbare tijd bij zijn wissel en de twee voorin leken helemaal gaan vliegen totdat Antonio Hernaert de fiets opsprong en ook sukkelde met zijn fietschoen. Oponthoud dus voor Forsite 1 en hiervan kon De Cuyper profiteren om terug aansluiting te vinden met Hernaert om zo samen naar de kop van de race te rijden.

Foto Emilio Hernaert

Hernaert plaats kroon op het werk

De slotrun zou dus bepalen wie met de dagzege aan de haal zou gaan. Atriac-man Nick Thijs moest als eerste de rol lossen en dus waren nog twee teams in de running om te zegevieren in Lille. Toen Antonio Hernaert zijn ultieme versnelling plaatste had Simon De Cuyper niet meteen een antwoord in huis en de vogel was gaan vliegen. Voor Hernaert verliep het seizoen op de individuele kampioenschappen niet zoals hij verhoopt had maar op de laatste dag van het seizoen haalt hij eindelijk zijn gram en schenkt zo zijn team de gedroomde overwinning. Smo-Specialized en Atriac mochten mee op het podium. De vierde plaats van Forsite 2 maakte het feest compleet in Leuven en KTT-Zamaro vervolledigde de top 5.

Foto Emilio Hernaert

SMO-Specialized alsnog op eindpodium, TRIGT verliezer van de dag

Met de dagzege in Lille steekt leider TDL-Forsite logischerwijze ook de eindzege op zak. In de vijf manches dit seizoen toonden zijn zich het sterkste blok. TRIGT was de verliezer van de dag: door de opgave zien zijn Atriac alsnog hen voorbijspringen richting plaats twee en ook de tweede plaats van SMO-specialized betekende dat de mannen uit Doornik finaal van het eindpodium vielen. 

  1. TDL-Forsite                232
  2. Atriac                          210
  3. SMO-Specialized       208
  4. TRIGT-Arena              206
  5. SP&O – Simac            178