Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zonovergoten Sandman race in De Panne levert toch pittige wedstrijd op
Mathias Cloostermans onderweg naar winst in De Panne (foto: Sandman Events)
Multisports

Zonovergoten Sandman race in De Panne levert toch pittige wedstrijd op

Mathias Cloostermans, Kevin Van Hoovels, Daniele Van Os en Sofie De Wulf zijn de laureaten van de Sandman race in De Panne, een cross-triatlon en -duatlon over de lange afstand. De zesde editie van de Sandman Race werd een pittig maar aangenaam avontuur voor de meeste atleten, op een zon overgoten strand van De Panne. En volgend jaar mogen er wat meer vrouwen mleedoen. Uiteindelijk streden 120 atleten mee voor de Sandman titel, opgedeeld in Cross Triatlon/Duatlon Light en XL en daarbij nog een handvol Trio’s en Duo’s.

Pech voor topfavoriet

In de XL triatlon was het vooral uitkijken naar Whytic Priem die vorig jaar enkel Jeray Luxem voor zich moest dulden. Na een goed zwemnummer in de Noordzee kwam hij als eerste uit het water, maar moest tijdens het fietsen al vroeg de strijd staken met een lekke band.

Topfavoriet Whytic Priem rijdt lek (foto: Sandman Events)

Cloostermans wint

Ondertussen waren het de sterke mountainbikers Mathias Cloostermans en Benjamin Verlet die zich naar de kop van de wedstrijd hadden gereden. Met slechts een handvol seconden verschil begonnen zij aan een loodzware loopproef van 12k waar Cloostermans het zandlaken naar zich toe trok en de volle buit pakte. Benjamin Verlet werd tweede en het jonge Kempische talent Cis Bens knokte zich naar de derde plaats, een week nadat hij ook al brons pakte bij de U23 op het BK duatlon.

Daniele en Sofie enige vrouwen

De vrouwelijke triatletes hebben blijkbaar schrik voor de langere afstand, want net zoals vorig jaar was er weinig animo. Bij de dames was Daniele Van Os helaas de enige vrouw aan de start. Ze werd uiteindelijk 27ste overall in 4u30’49 en pakte daarmee uiteraard de overwinning. Ook bij de lange crossduatlon was Sofie De Wulf de enige dame. Zij had dus vrij spel en won de lastige wedstrijd in 3u57’18, waarmee ze 16de overall werd en nog wat mannen achter zich liet.

Sofie De Wulf wint duatlon bij de vrouwen (foto: Sandman Events)

Kevin Van Hoovels pakte zege in duatlon

In de Duatlon XL stond er geen maat op zandspecialist Kevin Van Hoovels, hij domineerde de wedstrijd en pakte zo de winst voor een heel goede Maarten Impens. Simon Van Roy was bij momenten het Noorden kwijt, nochtans niet moeilijk aan de Noordzee 😊maar de Sikke knokte op ruime achterstand door en legde zijn petje nog op plaats 3.

Brecht De Fauw op korte triatlon

Op de korte triatlon was het jonge SP&O atleet Luca De Raedemaeker die als eerste uit de zee kwam maar zou tijdens de rest van de wedstrijd wegzakken naar een verdienstelijke 4e plek. Het was Brecht De Fauw die alle registers open trok op de mountainbike en zelfs sterke man Kevin Strubbe had hier geen antwoordt op. Ook tijdens het lopen was hij de sterkste, dus verdiende winst voor Brecht. Kevin Strubbe werd 2e en Simon Vanbelle kon tevreden zijn met zijn 3e plaats.

Bij de dames waren de tijdsverschillen groter en het was Miriam Van Noorden die de wedstrijd won met ruime voorsprong op Lara Debaere en Elodie Deprez.

Tot slot verslagen we de Light Duatlon als een one man show van Gianni Vanhooren die niemand in zijn buurt duldde en als eerste onder de Sandman Events boog door stormde.

Uitdagend parcours in de Sandman (foto: Sandman Events)

Het was een mooie dag, een mooie organisatie maar ook een lastige wedstrijd! Maar wel eentje om op je palmares te hebben 😉

Met dank aan topspeaker Koen Bens voor de wedstrijdinfo!

Uitslagen Sandman race 2019