Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
100% S3 : opvallen met 100% comfort
Foto 3athlon.be / Mario Vanacker
Gear

100% S3 : opvallen met 100% comfort

De Amerikaanse brillenfabrikant 100% breidde zijn gamma deze zomer uit met de S3. Wij gingen ermee in juli en augustus aan de slag en daar hield voorbije zonovergoten zomer zeker rekening mee!

Groot, groter, …

Wanneer we de doos opendoen die onze partner Wolvenberg ons bezorgt valt meteen de grootte van de brillendoos ons meteen op. En inderdaad, ook de S3 moet niet onderdoen want zoals we eerder al op foto’s en tv zagen is onopgemerkt met deze bril de weg opgaan onmogelijk. Wij kregen de grijze variant toegestuurd maar met een keuze uit zes varianten is er voor ieder wat wils. De S3 heeft het zelfde frame als zijn voorganger, de S2 maar de met de brilglazen heeft 100% opnieuw gekozen voor een hoekige variant waarbij terug voor de futuristische look wordt gekozen.

Antwerp Tri Girls met 100% S3 (Foto 3athlon.be / Gert-Jan D’haene)

Stevig is het sleutelwoord

Waar we meteen het meest bevreesd voor waren laten we meteen aan de proef ondervinden: blijft deze bril met zijn omvang wel degelijk goed op je gezicht staan? Wij zijn triatleten dus de bril mag/moet ook mee op het loopparcours en dan maakt je hoofd toch wel meer bewegingen dan met de fietshelm op. Meteen kunnen we jullie geruststellen want de bril blijft feilloos op je neus zitten, geen sprake dus van een dansende neusbeugel. Daarnaast voelt de bril in de hand ook kwaliteitsvol en stevig aan en nadat we al een paar weken met deze bril op pad zijn geweest kunnen we dit alleen maar bevestigen.

Antwerp Tri Girls met 100% S3 (Foto 3athlon.be / Gert-Jan D’haene)

Ons Verdict

De S3 is een aangename zittende en opvallende bril. Het groteske design heeft volgens ons een groot voor- en nadeel: you hate it or love it. Wij zijn best wel fan. Vanaf €160 kan je een S3-model aanschaffen en upgraden naar believen, samen met de prijs weliswaar. Maar je krijgt meer dan een bril: een extra transparante lens (ideaal voor de wintermaanden), een hardcase en een lensdoek zijn in de prijs inbegrepen. Een mooie koop dus!