Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laurens Verluyten bevestigt BK-medaille met winst in Run Bike Run Series Tilburg
Laurens Verluyten midden in het kopgroepje van 5 in de RBR Series in Tilburg (foto: RBR Series)
Duathlon

Laurens Verluyten bevestigt BK-medaille met winst in Run Bike Run Series Tilburg

De Belgische duatleet Laurens Verluyten heeft dit weekend in Tilburg de voorlaatste wedstrijd gewonnen van de Run Bike Run Series, het voornamelijk Nederlandse duatlon-circuit, met ook een manche in Geel in het voorjaar. Voor Laurens Verluyten was het opnieuw een bevestiging dat duatlon hem wel ligt, nadat hij twee weken geleden al verrassend vice-Belgisch kampioen werd tussen de duatlontoppers in Herentals.

Als jeugdatleet combineerde Laurens de duatlons en triatlons in de jeugdwedstrijden. Maar de laatste jaren was de 3MD-atleet toch vooral in de triatlons te vinden. Twee weken geleden verrasste hij de duatlontoppers met een knappe tweede plaats op het BK in Herentals achter topfavoriet Angelo Vandecasteele. Zondag was de Kempenaar de beste in de laatste manche van de Run Bike Run Series in Tilburg.

Twee wedstrijden achter elkaar

De duatleten moesten in Tilburg twee keer aan de slag. In de eerste wedstrijd was Daan De Groot duidelijk de sterkste. Maar het ging om de plaatsing voor de finale wedstrijd van de dag. De 3MD-Belgen Stef Corthouts en Laurens Verluyten spaarden hun krachten in de eerste race en hielden meer dan genoeg energie over om allebei mee te strijden voor het podium.

In de tweede run bleek Laurens Verluyten duidelijk de sterkste. De vice-Belgisch kampioen haalde het voor Gjalt Panjer. Stef Corthouts deed het ook uitstekend. Hij pakte de derde plaats. De twee Belgische 3MD-ploegmaats lieten bovendien een aantal Nederlandse duatlontoppers achter zich zoals Daan De Groot, Yennick Wolthuizen, Thijs Wiggers en Koen Wiggers.