Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maurine Ricour en Angelo Vandecasteele sterk in finale Franse GP duatlon
Duathlon

Maurine Ricour en Angelo Vandecasteele sterk in finale Franse GP duatlon

In het Franse Le Poinconnet presteerden de Belgische duatleten Maurine Ricour en Angelo Vandecasteele sterk in de finalewedstrijd van de Franse Grand Prix Duathlon. Belgisch kampioen Vandecasteele liep na een snelle wedstrijd naar een top-tien plaats. Vice-Belgisch kampioene Maurine Ricour besloot een topseizoen met een knappe achtste plaats.

Maurine Ricour pakt brons met ploeg

Bij de vrouwen won de Oostenrijkse topper Sandrina Illes de sprintduatlon (59’26) voor Stade Francais. Maurine Ricour streed mee vooraan en pakte de achtste plaats in 1u01’48. Dat leverde haar club Les Tritons Meldois de vierde plaats op in het dagklassement en de derde plaats in het eindklassement van het Franse ploegenkampioenschap. De titel ging naar Issy Triathlon. Lotte Claes knapte in de tweede groep veel achtervolgingswerk op samen met Kelly Decaluwe. Lotte werd dertiende en Kelly vijftiende. Emma Claisse kwam als 22ste binnen.

Angelo Vandecasteele zesde

In de mannenrace was er enorm veel spanning tussen de twee topploegen Metz en Gonfreville, met onze landgenoten Angelo Vandecasteele en Arnaud Dely. Die laatste liep tegen een penalty aan en tien seconden maakt in zo’n Grand Prix race een wereld van verschil. Arnaud werd daardoor pas elfde en dat bleken belangrijke punten te zijn in de strijd om de titel. Metz pakte uiteindelijk het goud met slechts twee puntjes verschil op Gonfreville, ondanks de knappe zesde plaats van Angelo Vandecasteele. Vlak achter Arnaud Dely werd Nicolas Tilman mooi 12de. Tim Van Hemel pakte de twintigste plaats.