Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Alles is mogelijk, dat is nu zeker bewezen,” Liesbeth Leysen na haar stunt in IM Barcelona
Girl Power

“Alles is mogelijk, dat is nu zeker bewezen,” Liesbeth Leysen na haar stunt in IM Barcelona

Een maand geleden was onze reporter nog live getuige van een gedesillusioneerde Liesbeth Leysen na haar WK Ironman 70.3 in Nice. Maar een maand later antwoordde de Domo-Scott op de manier hoe een atleet dat het beste doet: met een absolute knalprestatie. Een debuut op de Ironman afstand met een klinkende zege op je 46ste en dat met een tijd die ver onder de tien uur gaat… Volgend jaar zien we haar dus vast en zeker ook terug in Hawaii. Wij waren alvast onder indruk en namen contact op met Liesbeth voor haar wedstrijdervaring met ons te delen.

Onder de tien uur was oorspronkelijke doel

“Ik kwam naar Barcelona met als doel onder de tien uur proberen te duiken. Ik had tijdens de wedstrijd geen weet van mijn tijd maar voelde uiteraard na het zwemmen dat het wel redelijk goed zat. Maar het was dus meer dan redelijk…  Ondanks dat ik voor het eerst 3,8 kilometer zwom en 180 kilometer fietste voelde alles vrij smooth aan maar dan komt uiteraard nog die dekselse marathon dus bleef ik gefocust.”

Pas bij het lopen besefte ik hoe goed ik bezig was

“Gelukkig had ik met mijn man Wim (De Voeght) en vriendin Katrien (Wybouw) de beste supporters langs de kant staan. Zij gaven me halverwege het fietsen door dat ik aan de leiding lag van mijn agegroup.  Bij het ingaan van de marathon was mijn voorsprong drie minuten en kon het amper geloven… Het bleven nog even nazinderen maar al snel veranderde mijn euforie naar hoop, hopen dat mijn benen nog de volgende 42kilometer zouden aankunnen. Die bleven meer dan goed standhouden en bij het ingaan van iedere ronde kreeg ik steeds meer vleugels, die kippenvelmomenten zal ik nooit vergeten. Ik kwam op de rode loper en zag daarnaast nog eens plots mijn tijd staan op mijn sporthorloge, waanzin… “

Foto 3athlon.be / Gert-Jan D’haene

Geen spijt van laat debuut

“Of ik geen spijt heb dat ik zolang heb gewacht om mijn debuut te maken op de ironman afstand is een vraag die ik vooraf al vaak kreeg. Maar ik ben net dankbaar dat ik op latere leeftijd deze prachtige sport heb leren kennen. Ik leef in het nu en geniet daar volop van. Achterom kijken heeft geen zin want wie zegt dat als ik vroeger aan de sport begon het ook zo allemaal zou lopen. Ik word binnenkort 47 maar kijk, zoals Ironman zelf zegt: Anything is possible!”