Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Emmanuel Lejeune wordt dertiende in aquathlon op Beach Games in Doha
Emmanuel Lejeune (l) aan de start van de aquathlon in Doha
Multisports

Emmanuel Lejeune wordt dertiende in aquathlon op Beach Games in Doha

De Belgische triatleet Emmanuel Lejeune is zondag dertiende geworden in de aquathlon tijdens de Beach Games in Doha. De Beach Games betreft een nieuwe organisatie van het ANOC (Association of National Olympic Committees) waarbij typische strandsporten verzameld worden in een zogenaamd ‘Major Game’. Op het programma stond een aquathlon en de wereldkampioen van 2018 Emmanuel Lejeune werd bij de topfavorieten gerekend.

Extreem warm in Doha

De omstandigheden in Doha, Qatar, waren extreem: zelfs met een start om 6 u. ’s ochtends lag de luchttemperatuur al boven de 30°C en flirtte het zwemwater met de grenstemperatuur van 32°C. Een dag eerder gaven de metingen nog 32,5°C aan, op wedstrijddag was het plots 31,9°C. Dus werd er toch 750m gezwommen.

Helaas kon Emmanuel Lejeune zijn favorietenrol niet waarmaken. In de eerste run nestelde hij zich weliswaar vlot in de kop (2,5 km in 7’20), maar tijdens het zwemnummer en de tweede run, opnieuw 2,5 km, verloor hij kostbare tijd. Uiteindelijk finishte hij als dertiende in 27’43. De Spanjaard Kevin Tarek Vinuela pakte het goud in 26’22 voor de Hongaar Mark Devay en Rostislav Petsov (Azerbeidjan). Bij de vrouwen pakte Spanje ook goud met Xisca Tous. Ksennia Levkovska (Azerbeidjan) en Antoanela Manac (Roemenie) pakten zilver en brons.

Uitslagen via triathlon.org.