Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel spurt naar zilveren medaille op militaire wereldspelen
Marten Van Riel pakt zilver in China op militaire wereldspelen (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Marten Van Riel spurt naar zilveren medaille op militaire wereldspelen

De Franse triatleet Pierre Le Corre heeft zondag de gouden medaille gewonnen in de triatlon op de militaire wereldspelen in China na een langgerekte spurt met onze landgenoot Marten Van Riel. Die kwam uiteindelijk twee seconden te kort voor het goud en pakte vier jaar na de wereldspelen in Korea opnieuw een zilveren medaille. Het brons ging naar Dorian Coninx. In het ploegenklassement eindigde Belgie op vijfde plaats.

Zes koplopers

Marten Van Riel kwam als zesde uit het water na 1500 meter zwemmen op een handvol seconden van snelste zwemmers Breinlinger en Polyanskiy. Vooraan ontstond een groep van een vijftiental triatleten waarbij Marten de enige Belg was. In de 40 km fietsen bleven ze met zes vooruit. Marten kreeg het gezelschap van de Luxemburger Stefan Zachaeus, de Fransen Dorian Coninx en Pierre Le Corre en de Russen Igor en Dimitri Polyanskiy.

Belgie tegen Frankrijk

In de 10 km lopen werd het al snel duidelijk dat het tussen Van Riel en de Fransen zou gaan voor de medailles. Met drie liepen ze een minuut weg van de tegenstand. Het tempo bleef erg hoog en in de laatste rechte lijn kwam het aan op een spurt. Coninx moest als eerste lossen en pakte brons op zes seconden. Marten Van Riel bleef alles geven maar de Europese kampioen van 2018 bleek net iets te sterk. Twee seconden was uiteindelijk het verschil tussen de Fransman en de Belg.

De andere Belgen

De andere Belgen misten helaas de boot. Kjel De Hertog werd 28ste, Simon De Cuyper 31ste en Jelle Clijsters 43ste. Daardoor pakte de Belgische ploeg, vier jaar geleden nog goed voor brons, nu een vijfde plaats in de ploegenrangschikking. Bij de Masters werd William Didier tiende. Kevin Maggen pakte de 20ste plaats.

Vrouwen 6de in landenklassement

Bij de vrouwen deed Belgie voor het eerst mee. De Zwitserse Jolanda Annen pakte het goud voor de Russische Elana Danilova en de Braziliaanse Vittoria Lopes. Sophie Chretien was de beste Belgische op de 32ste plaats. Mandy Dammekens werd 35ste en Ines Mommen 36ste. De Belgische ploeg werd zesde in het landenklassement.

Uitslag Militaire Wereldspelen China 2019