Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het is bijna zover: de Belgian (European) Beermile komt eraan
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

Het is bijna zover: de Belgian (European) Beermile komt eraan

We naderen de novembermaand, een maand gevuld met heel wat feestdagen maar het grootste feest vindt op vrijdag 8 november plaats: de Belgian Beermile! Dit jaar ziet de organisatie het nog wat groter want de winnaar mag zich ook Europees kampioen van dit unieke kampioenschap noemen. Benieuwd dus wie de opvolgers worden van Antonio Hernaert en Jasmien Hillen en wie voor het eerst de Europese titels op zak steken…

Ongewijzigd recept

Aan een succesformule moet niet gesleuteld worden en dat is ook wat de Belgische Beermile Bond (BBB) niet gedaan heeft. Het parcours, de vier lussen op de befaamde piste van het Sportkot in Leuven, blijft fungeren als het decor van dé wedstrijd van het jaar. Met 8 november blijft de organisatie ook zijn planning op de kalender trouw waardoor geen enkele deelnemer voor grote verrassingen komt te staan. Enkel de rode Jupiler blikjes ruimen dit jaar plaats voor de blauwe diamanten. De atleten zullen dit jaar Jupiler BLUE moeten achteroverslaan.

Cavamile? Uiteraard

Naast de beermile blijft de cavamile ook bestaan. Voor een reeks worden de blikken ingeruild voor de coupes. Alleen dames echter kunnen zich voor deze race registreren. Weliswaar zal binnen deze reeks enkel voor de eer gestreden worden want de Belgisch driekleur wordt enkel uitgedeeld aan de dame die als eerste over de streep komt bij de BEERMILE! Opnieuw heeft onze partner bioracer twee prachtexemplaren geleverd van de tricolore Beermile kampioenenshirts waarmee de winnaar en de winnares na de wedstrijd mogen pronken.

Beermile verovert Europa

Maar de BBB heeft net zoals alle andere jaren opnieuw iets nieuws in petto. Naast de nationale titels wordt het BK dit jaar ook gekoppeld aan het Europese kampioenschap beermile. Met deze nieuwe stap hoopt de organisatie niet alleen dit jaar maar vooral ook volgende jaren heel wat Europeanen warm te maken om massaal richting het pittoreske Leuven af te zakken. Een goede tip alvast voor het toeristenbureau in Leuven om zich volgend jaar op te maken voor een massale volkstoeloop richting de Vlaams-Brabantse hoofdstad, bij deze is ook de lokale horeca gewaarschuwd.

BE(er) THERE!!!

Dit artikel kunnen we alleen maar afsluiten door jullie lezers één voor één aan te moedigen om volgende week vrijdag massaal richting Leuven te trekken. De belangrijkste wedstrijd van het jaar mag nu eenmaal niet gemist worden. Wie er niet kan bij zijn, die heeft alvast dikke pech en zal de rest van het jaar moeten aanhoren wat voor een spetterend feest hij of zij aan zich heeft laten voorbij gaan.

Deelnemen? Het kan nog steeds! Klik gewoon op volgende link en tot volgende week: INSCHRIJVING BELGIAN & EUROPEAN BEERMILE