Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Halloween en triatlon… Acht van de meest ‘spooky’ triatlon en duatlon locaties
Start van de Hel van Kasterlee (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Duathlon

Halloween en triatlon… Acht van de meest ‘spooky’ triatlon en duatlon locaties

Het is Halloween, de tijd van horrorfilms, griezelen, pompoenen, verkleedpartijen, trick or traet (snoep, snoep, snoep!) en brutale wedstrijden voor de triatleet en de duatleet. Wij gingen op zoek naar de meest spookachtige triatlons en duatlons ter wereld… Daar zitten leuke sprintwedstrijden op onverwachte locaties bij, maar ook extreme wedstrijden die namen als Monster, Dracula en Hel dragen 🙂 Geniet mee van onderstaande acht griezel triatlons en duatlons en laat weten welke jij wel op je bucket list wil hebben…

Graaf Dracula in Targu Mures

Dit is wellicht de meest bekende spookachtige lokatie voor triatlon en duatlon ter wereld: Targu Mures, het Roemeense stadje in het hart van Transsylvanie. Ze pakken graag zelf uit met de Dracula legende en passen heel wat typische symbolen toe op zowat al hun visuals. De Belgen zijn er nochtans niet bang van want de laatste paar jaar doen onze landgenoten het altijd goed in het land van Graaf Dracula… Dit jaar was Targu Mures het decor voor de Europese kampioenschappen Multisport.

Nightmare on Elm Street bij Niagara Falls

Als er zou gezwommen worden in de Niagara Falls watervallen, dan zou het pas echt een griezelige triatlon zijn. Maar de Niagara Falls Barrelman Triathlon passeert in Port Colborne de plaatselijke Elm Street. In Noord-Amerika is ‘Elm Street’ natuurlijk een veel voorkomende straatnaam. Maar bij ons blijft het toch synoniem staan voor Freddy Kruger in de Nightmare on Elm Street film franchise. Je zal maar lek rijden op Elm Street zeg…

Into The Mud op WK Xterra

Een beetje een buitenbeetje in deze categorie is het WK Xterra in Maui, al hadden de edities van 2017 en 2018 wel iets van de horrorfilm Into The Mud. Het is de grootste internationale race die het dichtst bij Halloween valt en de ‘spirit of Halloween’ is ook overal in Maui voelbaar tijdens de dagen voor en na het WK Xterra in Maui. Bovendien maken ze er een echte Halloween-sfeer van tijdens de after party, waarop iedereen verkleed is en je triatleten in de gekste outfits ziet rondlopen… In twee zalen overigens, eentje met en eentje zonder alcohol. Zo mocht wereldkampioen Mauricio Mendez een paar jaar geleden zijn overwinning vieren met softdrinks, wegens nog geen 21…

Friday the 13th bij Crystal Lake

Nog zo’n iconische griezelfilm is Friday the 13th, met uiteindelijk zelfs twaalf films en honderden moorden in het fictieve jongerenkamp in Crystal Lake. Maar dit Amerikaanse plaatsje bestaat echt en elk jaar in augustus is er de Crystal Lake Triathlon. Dus als je horror en sport wil combineren, dan moet je in augustus 2020 in Averill Park zijn in de staat New York.

Escape From Alcatraz… met goeie afloop

In triatlon is het een echte ‘bucket list’ race geworden en je moet snel zijn om je in te schrijven voor deze iconische wedstrijd in San Francisco. Je moet overigens niet letterlijk ontsnappen vanuit de gevangenis, maar wel van de gevangenisboot springen die dagelijks de oversteek maakt tussen San Francisco en Alcatraz. Ten tijde van de gevangenis waagden 36 dapperen zich aan een ontsnappingspoging. Er werden er 23 levend gegrepen, van de rest wordt verondersteld dat ze hun ontsnappingspoging niet overleefden. Wij kennen alvast drie Belgische triatleten die de Escape From Alcatraz overleefden.

De Duivel of Seppe in de Hel van Kasterlee?

Benieuwd wie de 300 deelnemers van de Hel van Kasterlee het meest angstaanjagend vinden: de duivel zelf of Seppe Odeyn, die al zeven jaar na elkaar de poorten van de Hel als eerste mocht openen en er een nieuw doel van gemaakt heeft om voor tien overwinningen te gaan. Begonnen met iets meer dan dertig finishers na een zot idee van Powerjakke Jan Daems is de wedstrijd uitgegroeid tot een van de meest extreme races ter wereld. Dit jaar probeert Seppe Odeyn de troon van Satan opnieuw te veroveren, voor de achtste keer, op 22 december 2019.

Het Monster Van Loch Ness… Na 1055 km

Als je geen schrik hebt van het Monster van Loch Ness dan is misschien de Monster Triathlon iets voor jou… Maar dan mag je ook geen schrik hebben van extreme afstanden. De Britse triatlon voert je immers van het meer van Loch Ness naar Londen. Dat betekent 5 km zwemmen, 1.000 km fietsen (inderdaad, duizend!) en 50 km lopen. Een monsterachtige onderneming, als je het ons vraagt…

Nog een Monster Triathlon, in de States

En dan is er nog een echte Halloween-triatlon in de Verenigde Staten, ook onder de naam Monster Triathlon. De wedstrijd vindt plaats op 18 oktober 2020, met een echte verkleedpartij. Nagenoeg alle deelnemers zijn verkleed, er zijn live bands aan de finish en het zijn korte afstanden. Een fun-wedstrijd voor iedereen die van een feestje houdt. Je moet dan wel afzakken naar Keller in Texas.

Happy Halloween iedereen!