Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Adam Lambrechts tweede in 70.3 Ironman Turkije, ook Sven Vandenbroucke top-5
Adam Lambrechts (l) tweede in 70.3 Ironman Turkey (foto: Ironman)
Nieuws

Adam Lambrechts tweede in 70.3 Ironman Turkije, ook Sven Vandenbroucke top-5

De Kempische triatleet Adam Lambrechts heeft in Belek, bij Antalya, een schitterende tweede plaats behaald in de 70.3 Ironman Turkije. Adam deed een fantastische wedstrijd, liep ook sterk, maar kwam uiteindelijk drie minuten te kort om voor een regelrechte stunt te zorgen. Maar met de tweede plaats van Adam en de vierde plaats van Sven Vandenbroucke mochten de Belgen van een succes spreken en ook in de oudere age group categorieen was het raak zondag.

Adam Lambrechts kwam na 1.900 meter zwemmen als derde uit het water, op een vijftigtal seconden van twee leiders. Emmanuel Lejeune volgde als vijfde en Sven Vandenbroucke als zevende. Halverwege het fietsen was Adam Lambrechts al opgerukt naar de koppositie. De Italiaanse winnaar Luca Faccinetti probeerde aan te klampen maar moest in de laatste dertig kilometer onze landgenoot laten rijden. Adam wisselde met 1’15 voorsprong op de Italiaan.

Drie Belgen in top acht

Die zette echter snel orde op zaken en ging al na drie kilometer op en over Adam. Faccinetti’s overwinning zou niet meer in gevaar komen. De Italiaan won de 70.3 Ironman van Turkije in 3u51’04. Halfweg de halve marathon zag het er goed uit voor de Belgen met Adam Lambrechts op twee, Emmanuel Lejeune op drie en Sven Vandenbroucke op vier. Adam bleef sterk lopen en verzilverde zijn tweede plaats in 3u55’03. Sven Vandenbroucke bleef op de vierde plaats met een finish in 3u56’16. Emmanuel Lejeune zakte in de slotfase nog terug naar de achtste plaats in 3u58’11.

Adam Lambrechts won de M25 categorie, met Emmanuel Lejeune op twee. Sven Vandenbroucke werd op 1 seconde na geklopt door een Duitse age grouper en werd tweede in de M18 categorie. Jari De Jaegere en Siebe Meeus werden zesde en zevende in dezelfde categorie.

Ronny Schrijvers en Eli Iwens mogen na hun zege in Turkije naar het WK in Taupo

Ronny Schrijvers en Eli Iwens winnen

Bij de M50 moest Ronny Schrijvers serieus aan de bak. Hij gaf alles in de halve marathon en won zijn categorie met slechts acht seconden voorsprong op een Zwitser. De Limburger finishte als winnaar van de M50 in 4u27’43 en mag naar het WK 70.3 Ironman in Taupo in Nieuw-Zeeland. Daar krijgt hij het gezelschap van Eli Iwens. De Aarschotse triatleet won de M75 categorie overtuigend in 6u12’43 en mag zich opnieuw opmaken voor een wereldkampioenschap. Bij de M65 was er ook nog een knappe derde plaats voor Piet Depauw, een van de meest bekende triatleten van Knokke-Heist, met een tijd van 5u26’31. Streekgenoot Nancy Obreno pakte brons bij de F55 in 5u09’47.