Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Steenackers wint de LD cross duatlon van Reusel, extra favoriet voor De Hel
Tom Steenackers wint in Reusel
Multisports

Tom Steenackers wint de LD cross duatlon van Reusel, extra favoriet voor De Hel

De Herentalse triatleet Tom Steenackers heeft de cross duatlon van Reusel gewonnen en meldt zich op anderhalve maand voor de Hel van de Kasterlee als een extra favoriet. Reusel is al sinds jaren de ideale wedstrijd in voorbereiding op die Hel van Kasterlee, op 22 december 2019 het grote doel van Seppe Odeyn en andere helden en heldinnen. Zoals de traditie het wil, kleurde het podium in Reusel weer volledig Belgisch.

Reusel valt vroeg in 2019

De echte topfavorieten voor de Hel lieten Reusel deze keer links liggen. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de cross duatlon van Reusel dit jaar wel erg vroeg viel. Maar het weerhield Tom Steenackers er niet van om voluit te gaan. Hij haalde het vlak over de Belgisch-Nederlandse grens van landgenoot Mathias Cloostermans. Die moest een halve minuut toegeven in de 14 km lopen, maar kwam in de slotfase van de 64 km mountainbiken opnieuw aansluiten en ging in de slotronde zelfs in de aanval. Tom Steenackers sloeg in de laatste 7 km lopen een definitieve kloof van twee minuten.

Steenackers in vorm

Tom Steenackers won in Reusel in 4u02’00. De laatste weken demonstreerde hij al een paar keer zijn goeie vorm en de topfavorieten voor de Hel van Kasterlee zullen hem zeker in de gaten houden. Mathias Cloostermans kwam als tweede binnen in 4u04’10 en hield daarmee veertien seconden over op de verrassende Simon Stevens. Lander Sels, eindwinnaar van het Hammer Nutrition cross duatlon circuit 2018-2019 pakte de vierde plaats in 4u05’42. Davy Paeshuyse werd vijfde voor Pieter Ooms, Eli Smeyers en Simon Van Roy, vorig jaar nog op het podium in Kasterlee.

Judith Visser wint

Het was overigens een geslaagde editie op een nog enigszins droog parcours in vergelijking met voorgaande jaren. Maar liefst 109 atleten haalden de finish. Onder hen waren er 4 vrouwen met Judith Visser op kop. De Nederlandse was al eerder succesvol in de cross duatlons dit seizoen en pakte in 4u48’48 een indrukwekkende overwinning. Het was ruim een halfuur wachten op de tweede dame. Natalie Franken werd in 5u19’55 tweede voor Kim Verstappen die in 5u20’24 derde werd.

Cis Bens wint korte afstand

Op de korte afstand was Cis Bens de snelste over de 7 km lopen, 32 km mountainbiken en 3,5 km lopen. Hij won de korte afstand cross duatlon in 1u59’19 voor Steven De Wulf en Pieter De Wulf. Eefje Ottevanger haalde het bij de vrouwen van Claudia Striekwold en Hanneke Van Breugel.