Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TRIATLEET/TRIATLETE 2019: Nominees aan het woord: Marten Van Riel en Sara Van de Vel
Nieuws

TRIATLEET/TRIATLETE 2019: Nominees aan het woord: Marten Van Riel en Sara Van de Vel

De Kandidaten voor de triatleet/triatlete van 2019 zijn bekend. Vanaf 2020 plaatsen we de poll online en kunnen jullie tot het weekend van Velofollies volop stemmen op jullie favoriet(e). In de laatste dagen die in dit mooie 2019 nog resten laten we de atleten zelf aan het woord waar ze zelf de keuze moesten maken wat nu ‘de’ prestatie is van hun seizoen en wat 2020 moet brengen. Beginnen doen we met Sara Van de Vel en Marten Van Riel

(foto: Super League Triathlon/Tommy Zaferes)

“Mijn hobby is mijn beroep, opnieuw het grootst geschenk dit jaar”

Marten van Riel kroonde zich tot vijfde beste Olympische atleet van de wereld. Een prestatie om u tegen te zeggen maar toch verkoos hij een wedstrijd in dat andere grote circuit tot zijn grote hoogtepunt van 2019.

“Ik vind mijn mooiste moment toch wel de ironman 70.3 in Xiamen die ik gewonnen heb. Ik heb me echt heel goed geamuseerd vorig jaar. Goede resultaten zijn natuurlijk altijd extra leuk. En in Xiamen (en in het algemeen richting het einde van het jaar) had ik gewoon echt het gevoel dat ik doe wat ik graag doe. Dat ik echt dankbaar mag zijn om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken!”

“Ik vind dat ik met mijn resultaten van afgelopen jaar wel mag hopen op een nóg beter 2020. Het is een heel druk gevuld jaar. Uiteraard steken de Olympische Spelen er boven uit. Ik ga er alles aan doen om het podium te mogen opklimmen. Maar ik hoop gewoon dat als dat niet zou lukken ik wel het gevoel heb dat ik er alles voor heb gegeven.. En natuurlijk heb ik nog 2 andere grote kansen om mij volgend jaar te bewijzen. Een podiumplaats op de WTSranking of een podium plaats in Taupo zouden mijn seizoen zowizo ook schitterend maken. Als ik (minstens) 1 van die 3 doelen kan invullen zou ik zowizo tevreden zijn. En uiteraard wil ik gewoon ook weer een heel plezant jaar hebben en mij blijven amuseren in wat ik doe.”

(foto: 3athlon.nl)

“Besef is er nu echt dat ik iets kan beteken op het langere werk”

Sara Van de Vel kwam binnen in het pro circuit door de grote poort. In haar debuutjaar stond ze meteen drie maal op het podium van internationale races en mocht ze in Geraardsbergen de Belgische tricolore trui in ontvangst nemen. Een moeilijk keuze dus om haar moment te selecteren.

Ik vind het eerlijk gezegd zeer moeilijk om een mooiste moment te kiezen. Ik denk dat ik doorheen het seizoen gegroeid ben en heb uit elke race wel iets geleerd. Elke race was dus op zijn manier een mooiste moment. De titel in Geraardsbergen was natuurlijk wel eentje om te onthouden. Superleuk om voor het thuisvolk op een internationaal podium te staan. Ik denk dat ik daar voor het eerst zelf besefte dat ik echt wel wat kan gaan betekenen op de halve (en later volledige) afstand. De dag voor de race voelde ik me tijdens de persconferentie het ‘dutske’ maar uiteindelijk stapte ik mooi als tweede van de fiets en verloor ik slecht een positie op de fiets. 

(foto: Ironman)

Ik hoop in 2020 in stijgende lijn te kunnen verderzetten en zonder blessures, zodat ik ook in het lopen eens mooie progressie kan maken. Ik zou uiteraard graag naar het WK in Taupo gaan en opnieuw een paar pro podiums nemen. Daarnaast hoop ik dit jaar ook in de ‘koerswereld’ wat te blinken. Starten doe ik dit jaar terug in Dubai, waarna ik er dan ook nog wat langer blijf om er de Tour of Dubai te rijden met de wielerploeg.