Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TRIATLEET/TRIATLETE 2019: Nominees aan het woord: Frederik Van Lierde en Claire Michel
Nieuws

TRIATLEET/TRIATLETE 2019: Nominees aan het woord: Frederik Van Lierde en Claire Michel

Tot en met 31 december stellen we jullie graag nog eens alles kanshebbers voor die meedingen naar de titel. Vanaf januari mogen jullie zelf aan het werk om op jullie favoriet te stemmen. Vandaag laten we Frederik Van Lierde en Claire Michel aan het woord.

(foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

“Winnen op mijn verjaardag”

Bij Frederik Van Lierde schuilt het gevaar dat alles wat hij realiseert we stilaan als ‘normaal’ zouden gaan beschouwen. Vier Ironmans afleggen op een jaar is sowieso al enorm, maar in drie ervan op het podium staan waarvan een zege is helemaal top. Die zege schiet er voor Fré natuurlijk bovenuit…

(Foto 3athlon.be / Gert-Jan D’haene)

“Ik trok naar Lanzarote als rookie zeg maar want ik had nog nooit aan deze wedstrijd deelgenomen. Ik was vooral benieuwd of deze wedstrijd ook zo zwaar was, want Lanzarote krijgt vaak de naam de zwaarste Ironman ter wereld te zijn. Dat de wedstrijd uitgerekend op mijn 40ste verjaardag plaatsvond was extra speciaal. Met de zege die ik er behaalde bewees ik dat ik nog steeds kan wedijveren met de jongere generatie. Ze zijn dus nog niet van mij af, alhoewel… (nog een jaar dus)”

“Volgend jaar valt er helaas geen wedstrijd op mijn verjaardag maar uiteraard ligt de grote focus in 2020 op die zesde zege in de Ironman Nice.”

(Foto 3athlon.be / Gert-Jan D’haene)

“Volop herstellen richting Tokyo”

Voor Claire Michel werd het een seizoen van de regelmaat waardoor ze knap als 12de op de olympische ranking staat. De tickets naar Tokyo mogen dus geboekt worden al ligt haar focus nu vooral op herstel nadat ze haar blesseerde aan de knie en dat op de eerste dag van haar off season dan nog.

“Ik ben over heel wat prestaties tevreden dit seizoen maar die 4de en 6de plaatsen op de WTS races in Canada waren echt mooi. Jammer dat ik in Edmonton net naast de top drie strand want ik was er zo dichtbij. Ik verbeter wel mijn beste prestatie op een World Triathlon Serie en besef dat ik nu wel echt tegen die podiumplaats aanleun.”

(Foto 3athlon.be / Gert-Jan D’haene)

“Mijn twaalfde plaats op de Olympische ranking zegt genoeg denk ik. Daarnaast heb ik dit seizoen voldaan aan alle criteria dus mag ik nu wel volop mijn focus leggen op de Olympische Spelen in 2020. Beginnen daarmee doe ik alvast met goed te herstellen van deze blessure om nadien beter dan ooit te kunnen presteren.”