Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geslaagde aprilgrap: Alberto Contador dan toch niet in Ironman Vitoria
Nieuws

Geslaagde aprilgrap: Alberto Contador dan toch niet in Ironman Vitoria

We gaan er eerlijk in zijn, wij zijn er met 3athlon.be lelijk ingestonken in de Spaanse aprilgrap dat ex-tourwinnaar Alberto Contador de Ironman van Vitoria zou meedoen, met als doel zich te kwalificeren voor de Ironman van Hawaii. Het blijkt een grap te zijn van het Spaanse Triatlonweb want 28 december is het Spaanse equivalent van onze 1 april. Al vonden we het erg geloofwaardig nadat onder andere Laurent Jalabert, Alexander Vinokourov en Stefan Schumacher dit jaar nog deelnamen aan het WK in Kona.

Ironman Vitoria-Gasteiz

Volgens La Derniere Heure kondigde Alberto Contador dit weekend aan dat hij op 25 juli deelneemt aan de Ironman Vitoria-Gasteiz. De winnaar van de drie grote rondes verklaarde meteen ook dat hij zich graag wil kwalificeren voor het WK in Hawaii. Dat zal dan in de leeftijdscategorie M35 zijn, want de Spanjaard is er ondertussen 37. Hij stopte met wielrennen in 2017 en is de laatste tijd actief als commentator voor Eurosport.

Negatieve reacties op social media

De 180 km fietsen moet Contador zeker liggen, op een snel parcours waar vorig jaar Eneko Llanos won in 7u55. Hoe het met zijn zwemmen en lopen gesteld is, is nog maar zeer de vraag. Op social media zijn er ondertussen al heel wat reacties te lezen, en die zijn niet altijd positief. Het gaat over het aantreden van een vroegere pro’s bij de age groupers tot en met harde woorden over de dopingperiode van het wielrennen en het feit dat ook Alberto ‘cero, cero, cero’ Contador twee jaar geschorst werd.

Uiteindelijk blijkt bovenstaande over een grap te gaan, die door de triatloncommunity en op DH werd overgenomen.