Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TRIATLEET/TRIATLETE 2019: Nominees aan het woord: Pieter Heemeryck en Valerie Barthelemy
Nieuws

TRIATLEET/TRIATLETE 2019: Nominees aan het woord: Pieter Heemeryck en Valerie Barthelemy

Net voor we het mooie 2019 vaarwel zeggen laten we nog twee nominees aan het woord die meedingen naar de titel: triatleet/triatlete van het jaar. Binnenkort mogen jullie dus aan het werk! Maar eerst even luisteren naar wat Pieter Heemeryck en Valerie Barthelemy nog te vertellen hebben dit jaar.

(foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

“Winnen voor eigen publiek blijft is speciaal”

Een resem aan internationale zeges en maanden aan een stuk maakte hij de vedettes knap lastig. Of beter: Pieter Heemeryck nam in 2019 volwaardig zijn plaats in bij de wereldtop. Een moment van het jaar kiezen zou voor Pieter wel eens knap lastig kunnen zijn maar deze klepper was er verrassend genoeg snel uit!

“Het mooiste moment? Dan schuif ik meteen mijn zege in Geraardsbergen naar voor. Niets is mooier dan te winnen voor eigen publiek, zeker als die rijkelijk aanwezig zijn zoals dat opnieuw het geval was langs de flanken van De Muur. Dat ik daarnaast nog eens de Belgisch titel binnenhaalde maakte deze speciale dag alleen maar mooier!”

(foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

“Mijn honger is nog verre van gestild en in 2020 wil ik dan ook beter doen dan dit jaar. Het was inderdaad een mooi seizoen maar toch liet ik nog wat steken vallen en 2020 moet dan ook het jaar worden waar ik de puntjes op de i zet. Het grote doel is mezelf kwalificeren voor Hawaii, dus ja, ik zal begin volgend seizoen opnieuw aan de start verschijnen van een Ironman.”

(foto: ITU/Tommy Zaferes)

“Mij meer dan ooit bewijzen”

Voor Valery Barthelemy. begon het seizoen door een blessure met een valse nooit maar alsnog kon onze landgenote indruk maken. Het thuispubliek kon in Antwerpen volop kennis maken met deze lefgozer en hopelijk kan het grote publiek dat ook doen volgend jaar in Tokyo.

“Het is voor mij een moeilijk keuze tussen mijn eerste en laatste wedstrijd van het seizoen als mijn mooiste moment. Maar omdat ik in juli mijn arm brak zal ik mezelf toestaan mijn seizoen in twee te delen dus opteer ik om beide momenten naar voor te schuiven. In China behaalde ik begin dit seizoen mijn eerste podiumplaats op een World Cup, dat blijft altijd iets speciaal. Maar in mijn laatste wedstrijd, eveneens een World Cup, hield ik met mijn derde plaats nipt Olympisch kampioene Spririg achter mij en dat gaf me het nodige vertrouwen om er deze winter volop in te vliegen.”

(Foto 3athlon.be / Gert-Jan D’haene)

“Het grote doel voor 2020 is ongetwijfeld mijn kwalificatie voor de Olympische Spelen. Mijn volle focus ligt hierop en ik heb nog werk voor de boeg. Voor mei moet ik nog belangrijke punten halen en die wil ik behalen in het WTS circuit. Zonder pech zal het de eerste keer zijn dat ik volwaardig op het allerhoogste niveau van start kan gaan en ik wil dan ook bewijzen dat ik mijn plaats hierbinnen meer dan waard ben. Ik werk nu volop toe naar die eerste race in Abu Dhabi…”