Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten bezetten podia in Leuvense Eindejaarscorrida
Multisports

Triatleten bezetten podia in Leuvense Eindejaarscorrida

Heel wat Belgische triatleten profiteerden van de Eindejaarscorrida in Leuven van 29 december om ondanks het off-season toch hun conditie op peil te houden, en met succes, want de triatleten bezetten heel wat podiumplaatsen in Leuven. Thomas Guilmot en Jonathan Wayaffe wonnen de 4 en de 8 km en Christophe De Keyser werd tweede op de 12 km in de sprint. Bij de vrouwen won Jolien Vandemoortele de 8 km en werd Kiara Lenaertz tweede op de 4 km.

Het is ondertussen een jaarlijkse traditie dat heel wat triatleten en duatleten hun jaar afsluiten met de Eindejaarscorrida in Leuven en dat leverde in het verleden al heel wat successen op. Zo pakten Simon De Cuyper, Jelle Geens, Pieter Heemeryck, Sander Heemeryck, Nicolas Tilman, Francois Humblet, Elise Scheerens en Tine Deckers eerder al overwinningen in Leuven. Maar dit jaar waren er opvallend veel podiumplaatsen voor de triatleten.

CDK eindigt 2019 met topprestatie

Guillaume Grimard en Christophe De Keyser (foto: Erik Derycke)

De 12 km blijft nog altijd de topwedstrijd en daarin zette Christophe De Keyser een sterke prestatie neer. 2019 was een jaar van ups en downs voor CDK, maar hij sloot mooi af met een spannende strijd tegen Guillaume Grimard, dit jaar nog 21ste op het EK veldlopen bij de beloften. In de spurt was Grimard net iets sneller dan Christophe. Ze kwamen samen na 35’47 binnen.

https://www.instagram.com/p/B6qrSq8B0Jf/

Op de derde plaats kregen we ex-duatleet Rik Thijs (37’50), die zich sinds dit jaar volledig op het lopen heeft toegelegd. Tim Vanhamme werd zesde in 38’58. Bij de vrouwen won Jolien Boonen in 44’45. Joke Odeyn werd 13de in 52’11 en dat nauwelijks een week na de Hel van Kasterlee…

Wayaffe en Vandemoortele winnen 8 km

Jonathan Wayaffe (foto; Erik Derycke)

Op de 8 km domineerden de triatleten. Jonathan Wayaffe pakte de overwinning in 22’52 voor Nicolas Tilman (23’19) en Antonio Hernaert (23’20). Simon De Cuyper werd vierde (23’24), Dries Matthys vijfde (23’26) en Laurens Verluyten zesde (23’27).

Jolien Vandemoortele (foto: Erik Derycke)

Bij de vrouwen stond er geen maat op Jolien Vandemoortele. De triatlete won overtuigend in 27’21 en klopte ex-winnares Karolien Smet (27’40) en Katrien Verstuyft (27’54). Ninah Van Aelst werd vijfde, Sara Van de Vel zevende, Noor Van Riel tiende, Lore Vanclooster elfde en Karlien Claus twaalfde.

Guilmot en Lenaertz op 4 km

Thomas Guilmot (foto: Erik Derycke)

Thomas Guilmot pakte een knappe overwinning op de 4 km in 12’37. Bij de vrouwen was Kiara Lenaertz de enige die in het spoor kon blijven van winnares Hanne Van Loock (14’25). Kiara werd tweede in 14’34.

Kiara Lenaertz (foto: Erik Derycke)

Uitslagen Eindejaarscorrida Leuven 2019

Foto’s van Erik Derycke van de Eindejaarscorrida Leuven 2019