Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ampler Curt E-bike
Gear

Ampler Curt E-bike

Net zoals voorbije zomer gingen we er deze herfst opnieuw op uit met een e-bike. Opnieuw waren onze collega’s van TwoTone Amsterdam hofleverancier van dienst. Deze keer stuurden ze de Curt van het Duitse (startup wel in Estland) bedrijf Ampler Bikes naar onze redactie. Een vederlicht model binnen de e-bikes dus wij waren alvast zeer benieuwd naar de prestaties!

Opvallen in alle soberheid 

Met vederlicht overdrijven we echt niet. Met ongeveer 14kg is deze Curt een echt lichtgewicht in vergelijking met vele andere e-bikes. Geen lompe accu achteraan de fiets of ultradikke onderbuis maar allemaal fijne buizenframes waarin alle eletronische onderdelen minutieus werden geïntegreerd. Je moet eigenlijk als bijna weten dat dit een e-bike of je merkt het bij het vluchtig observeren nooit op. Dit alles maakt van deze Curt een uiterst elegante e-bike die schittert dankzij zijn soberheid. Een knappe fiets zondermeer als je het ons vraagt.

Een E-bike? Vergeet je snel!

Om te beginnen haalden we de lader uit de verpakking om de batterij volledig op te laden. Er zit in de grote doos trouwens naast de oplaadkabel ook een kleine compacte box waar alles sleutels inzitten om de Curt volledig rijklaar te maken. De eerste rijervaring overtuigde ons alvast al helemaal. Niet alleen ziet het er niet uit alsof je op een e-bike rijdt, ook het gevoel zegt hetzelfde. Gezwind gaan we elke bocht in en deze e-bike voelt als een gewone fiets aan bij elke beweging die we maken. Buiten het lichte gezoem die bevestigt dat de motor in het achterwiel nog steeds z’n werk doet kunnen we volop genieten van de fietsen doorheen de open velden waardoor onze eerste rit gaat. Na een kleine lus van 20kilometer houdt onze redacteur het voor bekeken maar de eerst ervaring was alvast top.

Besparen in zowel kilo’s maar niet in kilometers

Het lage gewicht van deze fiets deed ons vermoeden, of eerder vrezen dat de batterij ook niet al te veel inhoud zou vertonen. Na de eerste rit werd de batterij niet opgeladen omdat we de limiet van de batterij eens willen aftasten. Voor de volgende rit trok onze reporter het Vlaamse Heuvelland in voor een rit richting Kemmel. Het cetrum werd na 26km probleemloos bereikt en een warme koffie was dus wel verdiend (voor onze man weliswaar). De terugweg verliep even vlot (limiet ondersteuning aan 25 km/hr) als voorheen maar na een goeie 70km op de teller hield de batterij het voor bekeken wat op 2km van de aankomst geen probleem was. Zeker niet omdat deze fiets zeer vlot te berijden is, ook zonder aandrijving. Maar met meer dan 70 kilometers op de teller (doorheen heuvelachtig terrein) kunnen we zeker leven. De Curt zal hierin dan wel geen hoofdprijs behalen, afgaan als een gieter doet hij allerminst.

Veiligheid boven alles

Wat meer dan mooi meegenomen is is de aanwezig fietsverlichting op de Curt. Vooraan is er een sterke voorlamp en achteraan zijn rode ledlampjes mooi ingewerkt in de zadelbuis. Daarnaast is deze fiets afgewerkt met hydraulische schijfremmen zodat je bij alle weeromstandigheden veilig tot stilstand komt. Naast dit alles beschikt Ampler Bikes ook over een eigen app waardoor je smartphone kan fungeren als fietscomputer maar dit laten we jullie zelf helemaal ontdekken wanneer jullie een van hun fietsen zouden aanschaffen. 

Ons verdict

Voor de tweede keer mochten we een e-bike volop testen en opnieuw zijn we zeer enthousiast. Deze Curt is meer dan zomaar een e-bike, het is een stijlvolle gadget waarmee we maar al te graag de weg opgingen. Met een prijs van €2890 kom je zeker niet bedrogen uit deze aankoop.