Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Family krijgt Nederlandse directie en hoofdkwartier in Almere
Vlnr Jort Vlam, Zibi Szlufcik, Richard Belderok en Jefry Visser. (Foto: Challenge Family)
Nieuws

Challenge Family krijgt Nederlandse directie en hoofdkwartier in Almere

Challenge Family, organisator van het na Ironman grootste long distance triatlon circuit, krijgt een nieuwe directie en die bestaat vanaf 2020 uit drie Nederlanders. Het hoofdkwartier van Challenge Family verhuist van Duitsland naar het Nederlandse Almere. Zibi Szlufcik zet als CEO een stapje terug maar blijft wel betrokken als bestuursvoorzitter. Eerder raakte al bekend dat hij toetrad tot het bestuur van PTO, de Pro Triathletes Organisation.

Jort Vlam nieuwe CEO

Het is de Nederlandse Jort Vlam die de rol als CEO van Challenge Family overneemt van Szlufcik, versterkt door Jefry Visser en Richard Belderok die respectievelijk Chief Operation Officier (COO) en Chief Technical Officer (CTO) worden. Een dikke tien jaar geleden zorgden de jonge Nederlanders voor een heropleving van de triatlon van Almere, die sindsdien een van de grote successen van het Challenge circuit geworden is. Ook bij de organisatie van de Challenge in Geraardsbergen waren de Nederlanders nauw betrokken.

,,Al vanaf onze jeugd stonden we ieder jaar langs de kant van de triathlon in Almere, om triatleten geweldige prestaties te zien leveren,” vertelt CEO Jort Vlam. ,,Dit heeft ons geïnspireerd om ons werk te vinden binnen de triatlonwereld. Triatlon zit in ons bloed en de afgelopen jaren zijn onze dromen uitgekomen. We zijn ontzettend dankbaar voor het feit dat we de kans krijgen om Challenge Family verder te ontwikkelen.”

Bijna 40 races

Challenge Family bestaat uit bijna veertig races wereldwijd en heeft 2019 als het meest succesvolle jaar afgesloten als je kijkt naar de kwaliteit van de races, deelnemersaantallen en tevredenheid onder die deelnemers. ,,Om die lijn voort te zetten en om steeds beter te worden, hebben we ervoor gekozen om ons bestuur te versterken”, legt Szlufcik uit. Hij zal zich de komende tijd voornamelijk bezighouden met de strategie achter het ‘merk’ Challenge Family, samenwerkingen met partners en de ontwikkeling rondom het portfolio aan races.

,,Challenge Family draait niet om één persoon of een klein ‘core team’. Het gaat om passie, inspiratie en toewijding en dat willen we delen met duizenden atleten over de hele wereld. Het gaat om race directors, om atleten en natuurlijk om alle geweldige vrijwilligers die iedere Challenge Family race weer onvergetelijk maken. Het ís een levensstijl: voor mij en voor iedereen die binnen Challenge Family werkt,” aldus Zibi.

All about the athlete

Voor Visser zal dat dus zijn als COO, al is hij blij dat Szlufcik ‘gewoon’ van de partij blijft. ,,Zijn kennis en ervaring maken hem simpelweg onvervangbaar. Dankzij deze nieuwe ontwikkelingen zal de operationele kant van Challenge Family vanuit Almere worden aangestuurd, terwijl Zibi van over de hele wereld zal werken en wedstrijden bezoekt wanneer dat mogelijk is.”

Volgens Belderok, kersvers CTO, zullen atleten voorlopig weinig merken van de nieuwe organisatiestructuur. ,,Challenge Family heeft als motto ‘All about the Athlete’, en daar zal helemaal niks aan veranderen. Ons belangrijkste doel is om iedere keer weer prachtige races neer te zetten en daar zullen we dan ook alles voor doen: dat is onze passie en in 2020 willen we dat alleen maar méér gaan uitdragen.”