Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tourwinnaar wil na zijn carriere Cam Wurf achterna en Ironman triatleet worden
Wordt tourwinnaar Geraint Thomas een Ironman? (foto: Wikimedia)
Nieuws

Tourwinnaar wil na zijn carriere Cam Wurf achterna en Ironman triatleet worden

Wielrenners die zich aan triatlon wagen, het begint een echte trend te worden, met zelfs Tourwinnaar Geraint Thomas die deze week bekendmaakte dat hij na zijn wielercarriere graag de stap naar triatlon wil zetten, en dan liefst de Ironman races, met de Ironman Wales als eerste doel. Geraint Thomas wil graag in de voetsporen treden van zijn trainingsmaatje Cameron Wurf, die succesvol de stap naar Ironman triatlons gezet heeft…

“Ironman Wales moet mij liggen”

Geraint Thomas is momenteel op trainingsstage in California, waar hij naast fietsen ook zwemmen en lopen traint, samen met Cameron Wurf. Het was op het podium van de plaatselijke triatlonzaak Nytro dat Geraint Thomas aankondigde dat hij over drie tot vier jaar als hij met wielrennen stopt, de stap wil zetten naar triatlon.

“Ik zwom als kind al en deed toen al een paar triatlons. Als ik stop met wielrennen, wil ik zeker een Ironman doen, of misschien een paar Ironmans. En dan doe ik liefst eerst de Ironman Wales. Die heeft een zeer zwaar fietsparcours en dat zou in mijn voordeel moeten spelen,” legde Geraint Thomas uit.

“Ik wil een doel blijven hebben”

In mei wordt de Ineos-wielrenner er 34. “Ik ben nu 14 jaar bezig als wielrenner en ik verwacht nog een viertal jaar door te gaan. Dan heb ik 18 jaar als pro. En ik verwacht dan dat ik voor mezelf een nieuw doel nodig heb. Stoppen en geen vooruitzichten meer hebben om naar toe te werken, zou zwaar zijn. Dus waarom geen Ironman?”

Cameron Wurf, die in 2013 en 2014 voor Cannondale fietste, kent Geraint Thomas al langer en sinds 2018 hebben ze ook via Team Ineos een band. Wurf wordt getraind door Team Ineos trainer Tim Kerrison en Thomas en Wurf komen elkaar geregeld tegen op trainingskampen.

Wurf: “Hij kan goed zwemmen”

Na een trainingskamp in Monaco, kort na de tourzege van Thomas liet Wurg al weten dat hij onder de indruk was van de wielrenner. “Na 200 meter zwemmen kon ik niet geloven hoe dicht Geraint bij ons bleef. Hij kan vrij goed zwemmen. En in het lopen hield hij vlot een tempo van 3’40 per km aan,” aldus Wurf.

De triatlondroom is voor over een paar jaar, eerst mikt Geraint Thomas in 2020 op de Tour de France.