Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hofstade schuift op door Storm Dennis, Sandman Inferno wijzigt parcours
Multisports

Hofstade schuift op door Storm Dennis, Sandman Inferno wijzigt parcours

Voor de tweede week op rij gooit een storm roet in het eten van de duursporters, want door de verwachte storm Dennis op zondag wordt de cross duatlon van Hofstade uitgesteld. De Sandman Inferno cross duatlon in Middelkerke kreeg vrijdag nog wel groen licht maar dan met een andere wisselzone en een aangepast fietsparcours. Ook de Enclusatrail in Kluisbergen moet wijken voor de storm omdat het Kluisbos zondag volledig gesloten wordt.

Enclusatrail naar 23 februari

Voor Sportevents is het de tweede week op rij dat ze een evenement moeten annuleren. Nadat vorige week de burgemeester van Vaals door storm Ciara de Drielandenpunttrail annuleerde, werd donderdag beslist dat het Kluisbos zondag volledig afgesloten wordt. En dus is er geen Enclusatrail in Kluisbergen. De organisatie schuift een week op naar 23 februari.

Hofstade schuift op naar 15 maart

Zondag is er ook geen cross duatlon in Hofstade. Op het bosrijke domein van Sport Vlaanderen worden er geen risico’s genomen door de organisatie en de hulpdiensten. En dus is er besloten om de wedstrijd van zondag te annuleren, maar gelukkig vond SP&O Mechelen meteen een nieuwe datum. Wie al ingeschreven was, kan gewoon op zondag 15 maart aan de slag in Hofstade. Wie dan niet kan, krijgt zijn inschrijving terug.

Sandman Inferno past fietsparcours aan

In Middelkerke werd vrijdagmiddag overleg gepleegd tussen Sandman Events en de plaatselijke overheid en hulpdiensten. Uiteindelijk kreeg de Sandman Inferno cross duatlon voor zondag groen licht, mits een grondige aanpassing van het fiets parcours. Zo wordt de wisselzone verplaatst en is er geen passage op het strand met de fiets. De start- en finish blijven wel aan strandclub De Kwinte in Middelkerke.