Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn wint eerste Powerman Portugal
Foto's Be Movi
Duathlon

Seppe Odeyn wint eerste Powerman Portugal

Seppe Odeyn is 2020 begonnen hoe hij 2019 eindigde: met een overwinning. Hij schreef de eerste editie van de Powerman Portugal op zijn naam en tankt zo vertrouwen voor wat nog allemaal komen gaat. Jan Petralia kwam helaas ten val toen hij aan de leiding lag en Lotte Claes strandde bij de dames met een vierde plaats net naast het podium.

Jan Petralia leidt, valt en geeft op

Seppe Odeyn neemt de overwinning maar waarschijnlijk hadden we met Jan Petralia nog een tweede landgenoot op het podium mogen verwachten. De Belgisch kampioen lag halverwege het fietsen aan de leiding wanneer hij plots onzacht met het asfalt in aanraking kwam. Tot overmaat van ramp kreeg Petralia zijn kettingprobleem niet opgelost en moest zo jammer genoeg de strijd staken.

Odeyn rondt inhaalrace mooi af

Ondertussen was Seppe Odeyn bezig aan zijn jacht richting de voorste gelederen. Net achter leider Petralia vormde zich een groep met twee Portugezen en een Australiër maar die hadden geen antwoord toen de voormalige wereldkampioen hen voorbij raasde. Door het wegvallen van Petralia lag Odeyn zo aan de leiding en kwam zo als eerste de wisselzone binnen met nog een loopproef van 10km te gaan. Hierin hield onze landgenoot knap stand en nam zo de zege voor thuisatleet Joao Francisco Ferreira die op ruim een halve minuut het zilver meegraaide. Het brons ging eveneens naar Portugal met José Estrangeiro als derde man.

Seppe Odeyn was uitermate tevreden om als eerste op de erelijst van deze gloednieuwe Powerman te mogen prijken: “Het is een prachtige locatie met een zwaar parcours. Ik kom net uit de winter en heb nog niet zoveel op mijn tijdritfiets gezeten. Dat maakt het nóg lastiger op dit technische parcours. Ook het loopparcours was bijzonder pittig. Ik ben zeer trots om deze eerste editie te kunnen winnen.”

Lotte Claes debuteert met vierde plaats

Lotte Claes verscheen voor het eerst in haar nieuwe clubkleuren aan de start van een duatlon. De Belgisch kampioene die vanaf nu voor EFC-ITC uitkomt eindigde in Mafra knap als vierde. De overwinning ging naar de Zwitserse Nina Zoller.