Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet door weer en wind
Transition Area

Triatleet door weer en wind

Dat multisporters harde bikkels zijn is geen nieuws, maar drie weekends op rij storm is een kwelling voor de meest voorzichtigen onder ons. Op onze Instagram poll van vorige week peilden we naar de intenties voor het voorbije weekend, onder het juk van Ellen.

En de intenties waren duidelijk. Twee op drie volgers zouden weer en wind trotseren, op zoek naar die voorjaarsvorm. Een derde bleef lekker thuis, op de rollen of in de zetel.

Uiteindelijk zou je kunnen redeneren dat, na twee weken storm, alles wat los hing toch al omgewaaid is, wat het – behoudens rukwinden in de zij op de fiets – wel relatief veilig maakt. Anderzijds kan je er van uitgaan dat bepaalde elementen zodanig verzwakt zijn dat ze juist een extra gevaar inhouden.

Wijzelf hebben het gehouden op een rustig duurloopje, waarbij we bebost gebied vermeden, en een (heel) korte sessie op de rollen. Komend weekend belooft het weer flink winderig te worden, maar vergeleken met de voorbije weken lijkt het ons eerder een briesje.