Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuw Super League concept: triatleten tegen all stars in seizoensopener
Rachel Klamer in 2020 in de SLT race in Malta (Photo by Tommy Zaferes/Superleague Triathlon)
Nieuws

Nieuw Super League concept: triatleten tegen all stars in seizoensopener

Super League Triathlon, het circuit dat aan de toptriatleten van de korte afstand veel afwisselende en spectaculaire wedstrijdformaten biedt, komt met een gloednieuwe seizoensopener in maart, met een heel nieuw concept. De toptriatleten nemen het namelijk op tegen een selectie all stars die elk specialisten zijn in hun discipline, zoals Puck Moonen, Inge De Bruijn, Cadel Evans en Paula Radcliffe.

Futuristische stad van 500 miljard dollar

De seizoensopener van Super League Triathlon is weggelegd voor Neom, de futuristische stadslocatie voor de mega-technologische stad waarin Saudi Arabie 500 miljard dollar investeert. De stad komt in het Noord-Westen van Saudi Arabie, in de woestijn, tegen de grens met Egypte en Jordanie. Het is voor de eerste keer dat er een triatlon zal plaatsvinden en dat belooft meteen een topwedstrijd te worden.

Cadel Evans en Puck Moonen

De triatleten gaan het namelijk opnemen tegen een selectie all stars en Super League Triathlon heeft daarvoor een paar heel straffe atleten kunnen aantrekken. Uit het wielrennen haalden ze Cadel Evans, Jens Voigt en Puck Moonen. Uit het zwemmen heeft Inge De Bruijn haar deelname bevestigt en snelle loopster Paula Radcliffe is ook van de partij. En daar komen er binnenkort nog bij.

Nog geen Belgen

Super League Triathlon pakt bij de vrouwen uit met een mooie mix aan atletes, zoals Georgia Taylor-Brown, Rachel Klamer en Lisa Norden die het opnemen tegen Emma Pallant en Radka Kahlefeldt. Bij de mannen is Kristian Blummenfelt een van de blikvangers, met Ben Kanute en Josh Amberger die nog eens terugkeren naar de korte afstand. Voorlopig zijn er nog geen Belgische triatleten bevestigd voor Neom.

Drie weken na WTS Abu Dhabi

De wedstrijden vinden 27 en 28 maart plaats, drie weken na de eerste World Triathlon Series van het nieuwe seizoen in Abu Dhabi. Daar staan Jelle Geens, Marten Van Riel, Kiara Lenaertz en Valerie Barthelemy aan de start van de individuele sprinttriatlons en de Mixed Team Relay race.