Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Trifest Knokke, vernieuwend triatlonconcept voor iedereen
Multisports

Trifest Knokke, vernieuwend triatlonconcept voor iedereen

foto: Trifest

Een nieuw triatlonfestival voor iedereen in Lakeside Paradise te Knokke. Met verschillende formats voor zowel beginners als gevorderden belooft trifest een all-round wedstrijd te worden voor alle niveaus.

sportsDC en Peaklevel introduceren een nieuw laagdrempelig triatlonfestival. Op Trifest kan je als beginner proeven van triatlon, maar ook gevorderden worden uitgedaagd met een nieuw concept. De ideale gelegenheid dus om op 6 juni af te zakken naar Lakeside Para- dise in Knokke en je te laten onderdompelen in de goeie vibes van Trifest.

Het principe is simpel: alle disciplines van triathlon komen aan bod, maar in verschillende volgorde en in superkorte afstanden (300 meter zwemmen, 5 km fietsen, 1,3 km lopen).

Trifest introduceert twee nieuwe wedstrijdformules: in de Triple Mix neem je deel aan drie verschillende reeksen (Fietsen+zwemmen+lopen, lopen+fietsen+zwemmen, zwemmen+fiet- sen+lopen), met daartussen telkens tien minuten pauze. In de Enduro zwem, fiets en loop je drie keer na elkaar, drie mini triatlons dus.

Locatie van de wedstrijd Lakeside paradise. Foto: Trifest

Gevorderde triatleten kiezen voor de combo: ze doen aan beide nieuwe wedstrijdformules mee en strijden voor het klassement. Trifest biedt op deze manier een antwoord op de roep naar meer diversificatie in het wedstrijdaanbod in België. Daarnaast zijn de wedstrijdformu- les ook laagdrempelig voor beginners of mensen die van triatlon willen proeven.

Trifest wil een laagdrempelig triatlonfestival zijn. Je krijgt de kans om te proeven van triatlon dankzij de kortere wedstrijdafstanden. Daarnaast maken we er ook een echt festival van met food & drinks, good vibes op een fijne locatie vlakbij de Belgische kust. En we sluiten af met een BBQ aan het water voor triatleten en hun vrienden, supporters en familie,” vertelt Arne Detavernier van sportsDC.

Foto: Trifest

Er is nog veel meer te beleven op Trifest: zo zal je er kunnen suppen, deelnemen aan een pak workshops, of ontdekken of je extra begeleiding nodig hebt als je wilt deelnemen aan een triatlon.

“Sport moet gezond en fun blijven. Je moet er mentaal en fysiek staan als je aan triatlon wilt doen. Daarom organiseren we naast de wedstrijd ook een pak workshops, van core stability tot fietsbehendigheid, voeding en mentale weerbaarheid. Zo kan elke (toekomstige) triatleet ontdekken waar hij of zij nog aan moet bijsleutelen,” vertelt Tim De Vilder van Peaklevel.

Aan Trifest kan je zowel individueel als in team, of met je bedrijf of familie deelnemen. Dankzij de trio en relay formules kan je de wedstrijd opsplitsen.

Meer info over de workshops, wedstrijdformules en inschrijven vind je op trifest.be. sportsDC zet hiermee nog een nieuw duursportconcept in de markt, naast het Long Course Weekend in september in Nieuwpoort (www.lcwbelgium.com). Het nieuwe sports marketing agency maakt naast concepten als WILL en campagnes zoals Goede Voornemens hiermee zijn rol als vernieuwer meer dan waar.