Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Coronavirus: geen triatlons in De Haan en Herderen, Sportoase sluit tot 31 maart
Tom Van Cappellen won Herderen in 2019 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Coronavirus: geen triatlons in De Haan en Herderen, Sportoase sluit tot 31 maart

Ook de triatlonsport wordt nu hard getroffen door de maatregelen tegen het corona-virus, met annuleringen van de triatlons van De Haan en Herderen, de Grand Raid in Berismenil en andere Sportevents wedstrijden. Ook de zwembaden van Sportoase gaan voorlopig dicht tot 31 maart. Ook de cross duatlon van Hofstade, die eerder van februari verplaatst was naar maart door storm Dennis, gaat naar alle waarschijnlijkheid niet door op zondag 15 maart.

Na het nieuws dat de Vlaamse overheid tot eind maart alle sportevenementen annuleert, hebben wij contact gezocht met de organisaties van Hofstade, De Haan en Herderen.

Hofstade moet tweede keer wijken

Bij SP&O Mechelen schatten ze de kans zeer groot in dat de wedstrijd geannuleerd wordt, zeker aangezien de cross duatlon op het domein van Sport Vlaanderen zou plaatsvinden. Een definitieve beslissing wordt donderdag nog gecommuniceerd via de social media kanalen. Het is voor SP&O Mechelen een zure beslissing, want in februari moest de wedstrijd eerder al een keer uitgesteld worden door storm Dennis.

Geen plaats meer op kalender voor De Haan

Jonie Vanhoutte wint de Veloopzwem in De Haan in 2019 (foto: Dirk Demare)

De Veloopzwem in De Haan was normaal op 21 maart aan zijn 38ste editie toe, maar in 2020 zal er geen triatlon zijn in De Haan. “De definitieve beslissing moet nog genomen worden door de burgemeester en de schepen van sport, maar na het advies van de provincie gouverneur mag je er vanuit gaan dat de Veloopzwem dit jaar niet zal doorgaan,” legt organistor Stijn Bulcke van de Sportdienst van De Haan uit. “We hebben nog gekeken naar alternatieven, maar een andere plaats vinden op de kalender is helaas uitgesloten. Maar wees er gerust van dat we in 2021 alsnog de 38ste editie organiseren.”

“Geen herdenkingsmoment Kasper Lagae”

“Het is voor ons bijzonder jammer en natuurlijk ook voor de atleten. Bovendien had de wedstrijd sinds deze week een extra-sportief karakter gekregen, want met 19 EFC-ITC triatleten aan de start hadden we al gepland om een herdenkingsmoment te houden voor de overleden triatleet Kasper Lagae,” aldus Stijn Bulcke.

Geen triatlon in Herderen

Ook de triatlon van Herderen, gepland op 22 maart, gaat niet door. Dat laat Wim De Doncker van Sportevents weten. “Wij hebben niet meer gewacht op officiele bevestigingen vanuit de lokale overheden en hebben met Sportevents proactief besloten om voorlopig al onze evenementen te cancellen. Voor de North-C Trail zoeken we nog een nieuwe datum, voor de triatlon van Herderen is dat helaas niet mogelijk, dus die wordt volledig geannuleerd. Voor de Team Trail en de Grand Raid van Berismenil zoeken we nog wel een andere datum. Het is gezien de gezondheid en de veiligheid de beste beslissing, niet alleen voor de atleten zelf, maar ook voor onze crew,” aldus Wim.

https://www.facebook.com/Sportevents.be/posts/10157004397582157

Sportoase sluit tot 31 maart

3athlon.be partner Sportoase neemt ook duidelijke maatregelen. Onder het motto “Geen paniek, wel gezond verstand” gaan de 16 vestigingen van Sportoase over het hele land voorlopig dicht tot eind maart.

https://www.facebook.com/sportoase.be/posts/3066682890049226

Challenge Salou en ETU cups geannuleerd

Internationaal komen er ook steeds meer annuleringen binnen. In Spanje is de Challenge triatlon van Salou geannuleerd en nadat de ETU-cup van Melilla werd uitgesteld, laat de ETU nu ook weten dat de opener van het Europabeker circuit, dit weekend in Huelva, uitgesteld wordt, op vraag van de Spaanse overheid. Ook de ETU Cup van Quarteira gaat niet door op de voorziene datum omdat de Portugese overheid alle sportwedstrijd voorlopig tot 31 maart annuleert.