Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Update: Afscheidsdienst Kasper Lagae wordt toch uitgesteld
Nieuws

Update: Afscheidsdienst Kasper Lagae wordt toch uitgesteld

Op verzoek van de provinciegouverneur van West-Vlaanderen kan de afscheidsdienst van Kasper Lagae dan toch niet doorgaan. Vrijdagmiddag brachten we het bericht dat, hoewel de regering verscherpte maatregelen heeft getroffen tegen het corona-virus, de burgemeester na overleg besloten had dat het afscheid van Kasper wel kon doorgaan, zaterdag 14 maart om 12u30 in de parochiekerk Sint-Blasius in Lendelede. Maar de provinciegouverneur heeft laten weten dat de afscheidsdienst niet mag doorgaan omdat er te veel mensen op 1 plaats bij elkaar komen. “Een afscheid in intieme kring, dat is niet zoals Kasper het gewild zou hebben, dus stellen we de afscheidsdienst tot een later tijdstip uit,” luidt het bij de familie.

Het tragische overlijden van triatleet Kasper Lagae heeft niemand onberoerd gelaten en de dienst zou dan ook vooral een herinneringsdienst worden met veel getuigenissen over ‘De Phil’… De familie legt zich neer bij de beslissing vanuit de provincie, maar een afscheid in intieme kring past niet bij Kasper. En dus wordt er gezocht naar een nieuwe datum om alsnog een volledige dienst met publiek te houden en iedereen de kans te geven om op passende wijze afscheid te nemen. We houden je zeker op de hoogte van een nieuwe datum.

Geen ALV zaterdag bij Triatlon Vlaanderen

Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse triatlon federatie, heeft zijn Algemene Leden Vergadering die zaterdag plaats zou vinden, ook tot nader orde uitgesteld. “Met veel ongeloof vernamen we het overlijden van Kasper Lagae. Kasper was een gedreven triatleet en gewaardeerd lid van de Izegemse Triatlon Club, de uitvaart vindt komende zaterdag plaats. Uit respect voor Kasper en om iedereen die dat wenst de kans te geven op gepaste wijze afscheid te nemen, zal de Algemene Vergadering van aanstaande zaterdag worden uitgesteld. We communiceren spoedig over een nieuwe datum. Namens het voltallige bestuur en de medewerkers van Triatlon Vlaanderen wensen we familie en vrienden van Kasper veel sterkte bij het verwerken van dit verlies,” aldus Triatlon Vlaanderen.

Rouwrit voorlopig uitgesteld

Onder impuls van onder andere mede-triatleet Sven Vandenbroucke was er normaal zondag een rouwrit gepland, een gezamenlijke fietstocht onder de noemer #TriForPhil van het zwembad van Wevelgem naar het huis van Kasper. Door de corona-maatregelen wordt deze rit uitgesteld naar een latere datum. Je kan meer informatie blijven volgen op de facebookpagina van de Rouwrit ter nagedachtenis van Kasper Lagae.

Zwiften dan maar, maar alleen aan 40 per uur, zou De Phil zeggen 😢

Geplaatst door 3athlon.be op Vrijdag 13 maart 2020