Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen zomerevenementen in Knokke-Heist, inschrijvingen Zwintriatlon uitgesteld
Marten Van Riel in 2019 winnaar van de Zwintriatlon in Knokke-Heist (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Geen zomerevenementen in Knokke-Heist, inschrijvingen Zwintriatlon uitgesteld

Normaal zouden op dinsdagavond 31 maart de inschrijvingen massaal opengaan voor de Zwintriatlon op 2 september 2020 in Knokke-Heist, maar door de corona-crisis heeft de organisatie besloten om alvast tot midden april de procedure op te schorten. Bovendien zorgen de uitspraken van burgemeester Lippens dat er geen grote zomerevenementen komen in Knokke-Heist voor onrust bij de triatleten. Schepen Piet De Groote voegde toe dat er vrijdag een beslissing wordt genomen voor de evenementen na de zomer.

“Tegen midden april meer duidelijkheid”

“De maatregelen ingevolge de corona crisis zorgen ervoor dat we op 31 maart de voorziene procedure om de kandidaturen tot deelname  om te zetten tot startrechten niet kunnen opstarten,” vermeldt de zwintriatlon op hun website. “Net zoals de kandidaat-deelnemers verkeren ook de organisatoren nog in onzekerheid ingevolge de corona crisis en de door de overheid genomen/te nemen maatregelen. We hopen hierover tegen midden april meer duidelijkheid te hebben, waarna alle kandidaat deelnemers opnieuw zullen worden gecontacteerd met verdere info/instructies.”

“Deze coronacrisis duurt een jaar”

Burgemeester Lippens haalde dinsdag het nieuws met de uitspraak dat hij geen grote zomerevenementen wil in Knokke-Heist. ““Deze coronacrisis duurt een jaar, wie denkt dat juli en augustus gewone vakantiemaanden worden, is verkeerd bezig. Je moet de mensen niets wijsmaken. Er komen een pak overlijdens en faillissementen aan. Heel veel mensen gaan hun werk verliezen. Je moet daar realistisch in zijn”, aldus de burgemeester in Het Laatste Nieuws.

Vrijdag beslissing

Schepen Piet De Groote nuanceerde dat over de evenementen na de zomer (waaronder dus de zwintriatlon) nog geen duidelijkheid is. “De grote zomerevenementen gaan we annuleren. Over de rest van het jaar is niets beslist. Ook niet over de kleinere evenementen. Vrijdag nemen we daar een beslissing over. Eenmaal de federale maatregelen dat toelaten zullen toeristen en tweedeverblijvers gewoon weer welkom zijn in Knokke-Heist.”

We hebben zelf met 3athlon.be nog geen contact gehad met de Sportdienst van Knokke-Heist, die de Zwintriatlon organiseren, maar we houden je de komende dagen zeker op de hoogte.