Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe data Olympische Spelen van 23 juli tot 8 augustus 2021
Belgium3Team

Nieuwe data Olympische Spelen van 23 juli tot 8 augustus 2021

Het internationaal Olympisch comité (IOC) maakte maandagmiddag bekend dat de Olympische Spelen volgend jaar zullen doorgaan van 23 juli tot 8 augustus. IOC maakt die keuze om zowel de gezondheid als de voorbereidingen van de atleten en omkadering te beschermen. De triatlons worden op 27 en 28 juli gehouden en de Mixed Team Relay op 1 augustus.

In het persbericht verspreid door IOC staat te lezen dat de Spelen exact een jaar worden uitgesteld. Dit om de veiligheid van de atleten en alle betrokken personen te beschermen, klinkt het bij het Comité. Op deze manier krijgen alle atleten de tijd om zich na deze crisis verder voor te bereiden, zo kan ook Tokyo deze maximale periode van uitstel gebruiken voor herstel en verloren voorbereidingen.

Eerder bevestigde IOC al dat gekwalificeerde atleten dat uiteraard blijven voor de uitgestelde spelen. De keuze voor deze nieuwe datum vraagt voor soepelheid van de internationale federaties. Zo werd het WK atletiek in Eugene ook al een jaar opgeschoven naar de zomer van 2022. Daarnaast wordt het ook zoeken naar een oplossing voor het WK zwemmen en de Tour De France die in dezelfde periode zouden doorgaan.

Triatlon mannen 27 en vrouwen 28 juli

Als ook de planning en de huidige kwalificatie gerespecteerd blijft zien we Marten Van Riel en Jelle Geens bij de mannen op 27 juli en onze dames Claire Michel en Valerie Barthelemy op 28 juli 2021 schitteren op de wedstrijdsite in Tokyo. De Mixed Relay zou doorgaan op 1 augustus.