Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Ironmans meer in juni, Nice, Frankfurt, Hamburg en West-Friesland uitgesteld
Nieuws

Geen Ironmans meer in juni, Nice, Frankfurt, Hamburg en West-Friesland uitgesteld

De Ironman Group heeft maandagmiddag aangekondigd dat alle volledige Ironman en 70.3 Ironman wedstrijden tot en met eind juni afgelast en/of uitgesteld worden. Dat betekent dat er in juni geen Ironman komt in Frankfurt en Hamburg en dus voorlopig ook geen zesde zege in Nice voor Frederik Van Lierde. Ook de nieuwe 70.3 Ironman in het Nederlandse West-Friesland moet door het corona-virus de handdoek in de ring gooien.

Het lijstje met afgelaste Ironman events wordt steeds langer, met in juni een aantal grote Europese wedstrijden die wegvallen, races die ook bij de Belgische triatleten populair zijn. Vooral het wegvallen van de Ironman van Nice en Frankfurt trekt een stevige streep door de plannen van veel Belgische triatleten. Dichter bij huis vallen ook de 70.3 Ironman West-Friesland in het Nederlandse Hoorn weg en de 70.3 Ironman Luxemburg in Remich. In totaal moest Ironman al 50 volledige en halve triatlons voor 2020 annuleren op hun geplande datum.

De meeste organisaties gaan officieel op zoek naar een nieuwe datum. Maar dat zou betekenen dat we een enorm druk en veel te gevuld najaar zouden krijgen. Meer nieuws daarover wil Ironman pas op 30 april geven.

Durant ces dernières semaines, nos équipes à travers l'Europe, le Moyen-Orient et l'Afrique ont travaillé étroitement…

Geplaatst door IRONMAN France op Maandag 6 april 2020