Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen triatlon op de Muur in 2020: uitstel voor Challenge Geraardsbergen naar 2021
Nieuws

Geen triatlon op de Muur in 2020: uitstel voor Challenge Geraardsbergen naar 2021

De volgende grote internationale triatlon die in 2020 van de kalender verdwijnt door het corona-virus is de Challenge Geraardsbergen, ook Belgisch kampioenschap halve triatlon dit jaar. “Dit was verre van een makkelijke beslissing maar gezien de huidige omstandigheden en het internationale karakter van onze wedstrijd met ongeveer 1000 atleten uit 32 verschillende landen maakt dat dit de enige juiste beslissing is…” De Challenge Geraardsbergen zou op 7 juni plaatsvinden en verschuift nu naar 2021.

“Het verplaatsen van de wedstrijd bleek niet mogelijk. In de eerste plaats omdat het erg onduidelijk is wanneer de situatie terug normaal zal zijn. Maar ook omdat een dergelijke organisatie dient rekening te houden met enorm veel betrokken partijen. De atleten, de meer dan 450 vrijwilligers, partners en sponsors, de toeleveranciers van diensten, seingevers, juryleden, technische diensten, veiligheidsdiensten en zo veel meer,” luidt het bij de organisatie van Challenge Geraardsbergen.

Begin juni 2021

De stad Geraardsbergen mikt op ongeveer dezelfde datum volgend jaar. “Voorlopig hebben we nog geen vaste datum maar we plannen het event opnieuw in de zelfde periode, zijnde begin juni. Voor half mei maken we de nieuwe datum bekend”, aldus de organisatie.

De ingeschreven triatleten kunnen hun inschrijving kostenloos omzetten naar de editie van 2021. Atleten die dan niet zouden kunnen deelnemen, kunnen eventueel hun inschrijvingsgeld terugkrijgen.

Dear Athlete, volunteer or partner,As a result of the current, worldwide health crisis, we see no other option than to…

Geplaatst door SKODA Challenge-Geraardsbergen Triathlon op Dinsdag 7 april 2020