Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hazentriatlon in Lokeren is ‘covid-proof’: 3 waves van 30 atleten, zonder supporters
Multisports

Hazentriatlon in Lokeren is ‘covid-proof’: 3 waves van 30 atleten, zonder supporters

De Hazentriatlon in Lokeren gaat op 12 juli 2020 door in een zogenaamde ‘covid-proof’ versie, met een kortere afstand zodat triatleten elkaar niet kruisen, met drie startwaves van telkens 30 atleten en zonder supporters op de site van het zeilmeer. Het fun-karakter van deze sympathieke cross-triatlon van de twee vorige jaren blijft behouden en dus wordt er ook in 2020 geen uitslag opgemaakt…

De Hazentriatlon wordt de tweede wedstrijd van het zomerseizoen, een dag na de opening van de T3 Team Series in Willebroek, al kan je in Lokeren niet echt spreken van een echte wedstrijd. Net zoals de vorige edities is het just-for-fun element het belangrijkste. Het organisatieteam neemt wel een aantal maatregelen om de cross-triatlon, waarbij het fietsen op onverhard parcours met de mountainbike gebeurt, covid-proof te maken.

Na finish meteen naar huis

Zo is de parking en de check-in in 2020 voorzien op de parking van FC Daknam. De site van het zeilmeer, waar 400 meter gezwommen wordt, is alleen toegankelijk voor de triatleten. Supporters worden niet toegelaten. Ook de cafetaria zal niet open zijn. En na de finish worden de triatleten verondersteld onmiddellijk terug naar huis te keren.

Ook de afstanden en de starttijden worden aangepast. Het fietsen is beperkt tot 11 km en het lopen tot 3 km zodat deelnemers elkaar niet kruisen. Er worden drie startwaves voorzien, met telkens 30 deelnemers: om 9.30u, om 11.00u en om 12.30u. Meer informatie vind je op de website van de Hazentriatlon en inschrijven doe je via Triatlon Vlaanderen vanaf 20 juni.