Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eindelijk weer wedstrijden: Team triatlon in Willebroek, Viersel, Lille en Doornik
De Grote Prijs van Willebroek wordt de openingswedstrijd van het zomerseizoen triatlon (foto: Grote Prijs van Willebroek)
Nieuws

Eindelijk weer wedstrijden: Team triatlon in Willebroek, Viersel, Lille en Doornik

Er komt dan toch nog een triatlonseizoen in België in 2020, want dinsdag maakte Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse triatlon- en duatlonfederatie, bekend dat de teamcompetitie triatlons dit jaar doorgaan, met Willebroek als opener op 11 juli. Verder staan er races in Viersel (29 augustus), Lille (26 september) en Doornik (4 oktober) gepland. Doornik blijft ook garant staan voor de organisatie van het BK ploegentriatlon.

De triatlon van Willebroek wordt de verrassende opener van het zomerseizoen op 11 juli. De Grote Prijs van Willebroek op het Hazewinkel domein van Sport Vlaanderen bestaat nog maar sinds 20124 en was de voorbije jaren vooral een recreatieve wedstijd, al wonnen er al wel toppers als David De Grooff. Voor Willebroek is het een serieuze opstap om op 11 juli de Belgische triatlontop te ontvangen, maar de organisatie van de supersprint triatlon ligt in handen van Triatlon Vlaanderen zelf.

BK ploegen op 4 oktober

Na Willebroek wordt het een paar weken wachten voor de tweede manche van de Team Series in Viersel met een sprint triatlon. De relay-triatlon van Lille op het domein van de Lilse Bergen was de laatste jaren de finale van de T3 Team Triatlon Series, maar dit jaar is die eer weggelegd voor Doornik, waar op 4 oktober het BK ploegentriatlon alsnog wordt gehouden nadat de oorspronkelijke race van 28 april geannuleerd werd wegens de corona-crisis.

Bij de 4 wedstrijden komen telkens de mannenploegen van 1ste en 2de divisie in actie en we krijgen in 2020 zelfs opnieuw een vrouwen competitie. Of er ook nog een open wedstrijdreeks komt, is nog de vraag… Meer info zal snel volgen, maar het is alvast goed nieuws dat er weer wedstrijden komen. Meer informatie vind je op de website van Triatlon Vlaanderen.