Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman 5150 Maastricht schuift opnieuw op, nieuwe poging eind september
Els Visser bij haar winst in de Ironman Maastricht in 2018 (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Ironman 5150 Maastricht schuift opnieuw op, nieuwe poging eind september

Het Ironman Multisport Festival Maastricht, dat oorspronkelijk gepland stond voor 14 tot en met 16 augustus, is doorgeschoven naar het laatste weekend van september. Dat staat in een zojuist verschenen persbericht. De organisatie houdt overigens wel een slag om de arm. ,,Deze datum is onder het voorbehoud dat er geen verdere corona-maatregelen van de Nederlandse overheid volgen.”

Het besluit om Ironman Maastricht te verplaatsen naar het laatste weekend van september (vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september, red.), ,,is genomen na overleg met het Europese hoofdkantoor van Ironman, de gemeente Maastricht, veiligheidsdiensten en partners. De veiligheid en gezondheid van deelnemers, supporters, vrijwilligers en personeel zijn hierbij meegenomen.”

Aan de indeling van het weekend verandert niets ten opzichte van de oorspronkelijke planning. Op vrijdag 25 september vindt de Maastricht Sport NightRun plaats; een 5 kilometer lange fun-run door het historische stadscentrum van Maastricht. Op zaterdag 26 september staan de Ironkids en Ironman 4184 op het programma en de Ironman 5150 is op zondag 27 september de afsluiter van het weekend.

Registreren voor het Maastrichtse Ironman weekend is weer mogelijk. Deelnemers die al geregistreerd waren voor het weekend in augustus, hebben inmiddels een mail ontvangen met verdere informatie over hun deelname.