Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sara Van de Vel na zege in tijdrit: “Smaakt naar meer, BK tijdrijden bijvoorbeeld”
Multisports

Sara Van de Vel na zege in tijdrit: “Smaakt naar meer, BK tijdrijden bijvoorbeeld”

De Belgische kampioene halve triatlon Sara Van de Vel pakte vrijdag de overwinning in de nationale tijdrit in Zolder voor haar wielerteam Ciclotel, zondag deed ze een trainingsritje van 136 km met haar collega’s triatleten van het LTTD-Oilservice team langs de sponsoren van de triatlonclub uit Deinze. Wij spraken met haar over haar triatlonplannen en haar ambities in het wielrennen.

Met Britt Knaven en Annelies Dom klopte ze vrijdag op het race-circuit van Zolder twee stevige concurrentes. En dat had ze allesbehalve verwacht. “Ik had deze overwinning inderdaad niet verwacht,” vertelt Sara. “Ik was de vorige week nogal moe en de echte race-focus was er nog niet. Maar het gevoel onderweg was wel goed en ik zette een goeie tijd neer. Uiteindelijk smaakt dit naar meer. Ik begin nu al uit te kijken naar het BK tijdrijden op 20 augustus in Koksijde,” laat een ambitieuze Sara weten.

“Ingeschreven voor BK halve triatlon”

Sara Van De Vel (links) met haar ploegmaats van LTTD op bezoek bij Oilservice (foto: Wim Cottyn)

Sara legt zich dus al toe op het BK tijdrijden in Koksijde op 20 augustus. Maar het BK wielrennen op de weg in Anzegem op 22 september wordt wellicht een ander verhaal, want drie dagen voor die titelstrijd hoopt ze haar driekleur in de halve triatlon te verdedigen, tijdens de Ironlakes triatlon bij de Lacs de l’Eau d’Heure.

“Door de corona-crisis zijn heel wat triatlonwedstrijden verschoven en dus moeten we mijn definitieve planning alsnog opmaken. Op dit moment ben ik alleen ingeschreven voor het BK halve triatlon bij de Ironlakes,” aldus Sara, die in 2019 de nationale titel halve triatlon veroverde tijdens de Challenge Geraardsbergen.