Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens en Marten Van Riel snelsten in supersprint triatlon, KTT wint T3
Marten Van Riel op weg naar snelste tijd in supersprint triatlon Willebroek in 2020 (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Nieuws

Jelle Geens en Marten Van Riel snelsten in supersprint triatlon, KTT wint T3

Belgian Hammers Jelle Geens en Marten Van Riel waren zaterdag meteen op de afspraak in de supersprint-triatlon in Willebroek, een ultrakorte triatlon van 350 meter zwemmen, 4,5 km fietsen en 1,5 km lopen. Jelle zette de beste tijd neer in de T3 Series, die door de Kempische club KTT gewonnen werd. Marten deed in de open reeks nog acht seconden sneller. “Om Jelle Geens te kloppen, dat is een WTS-winnaar, daar kan ik alleen maar blij mee zijn…”

Jelle Geens perst er alles uit in Willebroek (foto: 3athlon.be/Just Jean)

De mannen van de eerste divisie van de T3 triatlon team series moesten hun supersprint-triatlon ook in tijdritvorm afwerken, met telkens een minuut tussen elke start. Jonathan Wayaffe was een van de eerste starters en hij zette meteen een erg scherpe richttijd neer. De SP&O’er bleef met 16’42 lang in de virtuele hotseat zitten. De Nederlandse kampioen Donald Hillebregt kwam het dichtst bij hem in de buurt maar sneuvelde op twee seconden. “Heb je mijn wissel gezien? Daarin verloor ik zeker tien seconden, dus is het zuur om op twee seconden van Wayaffe te finishen,” aldus Hillebregt.

Marten Van Riel op de fiets in Willebroek (foto: 3athlon.be/Just Jean)

De besttijden werden van de tabellen geveegd toen Jelle Geens in actie kwam. De winnaar van de WTS Montreal van 2019 dook als eerste onder de 16 minuten en pakte in 15’53 de individuele zege in de T3 Series. De ploegwinst ging naar KTT-Zamaro die met Marco Akershoek, Youri Keulen en Adam Lambrechts drie triatleten in de top-10 zagen finishen.

Van Riel: “Triatlon is mijn leven”

In de open reeks kwamen toppers Marten Van Riel, Noah Servais en Arnaud Mengal aan de start. Marten Van Riel was de enige die nog onder de tijd van Jelle Geens kon duiken. Hij won het testevent in 15’45. Noah Servais pakte nog een knappe derde plaats overall. Voor Marten was het een deugddoende zege. “Om Jelle Geens te kloppen, dat is een WTS-winnaar, daar kan ik alleen maar blij mee zijn. Het deed deugd om weer dat race-gevoel te hebben. Dit is mijn leven en ook voor veel anderen is triatlon hun hobby en hun leven,” aldus Marten Van Riel.

Winner winner chicken dinner Marten Van Riel Triatlon Vlaanderen – 3Vl 2 seconden trager gelopen dan Jelle Geens maar in totaal 8 seconden sneller. Het post-race interview

Geplaatst door 3athlon.be op Zaterdag 11 juli 2020

Geens: “Deze afstand doet toch pijn”

Ook Jelle Geens liet zijn goeie vorm zien, al hoopt hij binnenkort nog sneller te zijn. “Er stond stevig wat wind, maar het ging goed. In het lopen is het 1,5 km afzien. Dit is een afstand die toch echt pijn doet. Het duurde veel te lang voor we terug aan triatlon konden doen. Daarvoor doe je het uiteindelijk, he. Ik train heel graag en zie ook graag af op training, maar een wedstrijd is nog net iets specialer. Dit was al een beetje Belgian Hammers tempo, maar volgend jaar op de Spelen toch nog een beetje rapper toch,” aldus Jelle.

Niet normaal. Belgian Hammer Jelle Geens verpulvert de tijd van WayaffeTriatlon Vlaanderen – 3Vl

Geplaatst door 3athlon.be op Zaterdag 11 juli 2020

Herbeleef de live coverage van 3athlon.be hier: