Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mountainbike kampioen Carabin wint Nisraman Champions Edition triatlon
Sebastien Carabin wint de Nisraman Champions Edition (foto: 3athlon.be)
Multisports

Mountainbike kampioen Carabin wint Nisraman Champions Edition triatlon

Belgisch kampioen marathon mountainbiken Sebastien Carabin heeft zondag de Nisraman Champions Edition triatlon op zijn naam geschreven na een sterke trailrun. Meervoudig Europees kampioen Tim Van Hemel leek het lange tijd te gaan halen. Hij startte nog met 1’15 voorsprong in het lopen, maar Carabin was in de trailrun duidelijk de sterkste. Ook Yeray Luxem en Sylvain Denis maakten van deze triatlon met 4 kampioenen een spannende editie.

Tim Van Hemel kwam na 1.000 meter zwemmen als eerste uit de Barrage van Nisramont. De wedstrijd startte in de regen, maar door een watertemperatuur van 22 graden was het een zwemnummer zonder wetsuit. Van Hemel pakte meteen een voorsprong van 45 seconden op Yeray Luxem. Sylvain Denis en Sebastien Carabin verloren net geen drie minuten.

De 4 Champions vlnr Yeray Luxem, Sebastien Carabin, Tim Van Hemel en Sylvain Denis (foto: 3athlon.be)

In de twee ronden fietsen, met beklimmingen van de Cote de Filly en de Mur de Maboge, bleef Van Hemel aan de leiding, maar Carabin verloor geen verdere tijd. Als specialist in het mountainbiken was het uitkijken hoeveel tijd hij op de vier ronden op een technisch parcours zou goedmaken. Carabin bleek inderdaad de snelste op de MTB en kwam terug tot op 1’15 van Van Hemel. In zijn zog volgde Yeray Luxem die tot op 4 seconden naderde.

Spannende trailrun

Met nog 12 km trailrunnen te gaan, werd het een bijzonder spannende finale. Carabin ging er meteen hard vandoor en op 5 km van het einde had hij al bijna twee minuten voorsprong op Van Hemel. Sylvain Denis kwam tijdens de trailrun hard ten val en moest helaas uit de race stappen. Sebastien Carabin pakte in 3u51’40 de overwinning. Tim Van Hemel werd op 1’38 tweede. Yeray Luxem pakte de derde plaats in 3u56’30.

De Nisraman Champions Edition was een alternatief voor de Nisraman triatlon die normaal op 26 juli gepland stond maar door covid-19 niet kon doorgaan.

Herbeleef hier de live verslaggeving van 3athlon.be