Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Noorse toptriatleet wint Oostenrijks kampioenschap, met publiek – video
Nieuws

Noorse toptriatleet wint Oostenrijks kampioenschap, met publiek – video

In tegenstelling tot heel wat andere landen kon er dit weekend in Oostenrijk wel aan triatlon gedaan worden, zelfs met publiek. Het Oostenrijks kampioenschap sprinttriatlon kreeg een Noorse wereldtopper als winnaar. De Noor Kristian Blummenfelt, op stage in Oostenrijk, was maar 1 van de vele internationale triatleten in een startveld met 230 deelnemers… Blummenfelt zorgde voor alweer een mooie after race movie…

Kristian Blummenfelt maakte in Wallsee het verschil tijdens de 5 km lopen. Aangemoedigd door redelijk wat toeschouwers langs het parcours klopte hij de Duitser Simon Henseleit, die tijdens het fietsen solo in de aanval was gegaan. De Oostenrijker Alois Knabl werd derde en pakte de nationale titel. Opvallend, de andere Noor, Gustav Iden, wereldkampioen 70.3 Ironman, werd pas tiende op 1’46 van zijn landgenoot.

“Voor 10 nationale titels gaan?”

Voor Blummenfelt was het zijn tweede nationale titel van het seizoen. “Ik won de Portugese duatlon kampioenschappen en nu ben ik de officiële Oostenrijkse kampioen. Misschien moet ik me tot doel stellen om dit jaar tien nationale kampioenschappen te winnen, dan ben je toch ook wereldkampioen, niet?” lachte de Noor na zijn overwinning. “Het was plezant. Ik was vooral blij dat ik positieve feedback kreeg over het verschil met Gustav in het zwemmen en het fietsen,” gaf Blummenfelt nog een steekje aan zijn landgenoot Gustav Iden. Die was vooral blij dat het maar het Oostenrijks kampioenschap was. “Ik ben al lang blij dat het vandaag niet de olympische triatlon was, want ik had geen goeie dag,” aldus Iden.

Bij de vrouwen pakte de jonge belofte Therese Feuersinger de overwinning en de Oostenrijkse titel voor olympier Lisa Perterer.

Uitslagen Oostenrijks kampioenschap sprinttriatlon 2020