Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldkampioen duatlon loopt met Farah en Abdi werelduurrecord-poging op Memorial Van Damme
Duathlon

Wereldkampioen duatlon loopt met Farah en Abdi werelduurrecord-poging op Memorial Van Damme

Vrijdagavond gaan onder andere de Britse wereldster Mo Farah en de Belgische atletiektopper Bashir Abdi op zoek naar het werelduurrecord, en ze krijgen daarbij versterking van de wereldkampioen duatlon Benjamin Choquert. De Franse duatleet is de laatste jaren één van de wereldtoppers in het duatlon, maar hij combineert de run-bike-run sport ook met atletiek. Zo liep hij in 2018 op het WK halve marathon in Valencia nog naar de 40ste plaats. In 2019 pakte hij het goud op het WK duatlon in Pontevedra, vlak voor Emilio Martin en onze landgenoot Angelo Vandecasteele. Het is overigens niet de bedoeling dat Choquert ook het uur rondmaakt…

Choquert is naast wereldkampioen ook de regerende Europese kampioen duatlon, na goud in Punta Umbria, waar hij onder andere Alistair Brownlee klopte, de week voor de corona-crisis volop losbrak. Sindsdien richtte Choquert zich vooral opnieuw op het lopen. Vrijdag komt hij mee in actie op de werelduurrecordpoging van onder andere Farah en Abdi in het Koning Boudewijnstadion. Het is de bedoeling dat Choquert de eerste 8 km voor zijn rekening neemt aan een tempo van 2’50…

Pour info, Benjamin Choquert (🇫🇷) – RP à 28’21 sur 10K – sera meneur d’allure demain lors de la tentative de record du…

Geplaatst door RUN'IX op Woensdag 2 september 2020

De Memorial Van Damme is live te volgen op Sporza. De uurloop bij de mannen start om 20u55.