Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Updates: Dan toch zwemmen in Damme, BK Jeugdtriatlon in Mechelen en geen Bosduatlon in Lembeke
Nieuws

Updates: Dan toch zwemmen in Damme, BK Jeugdtriatlon in Mechelen en geen Bosduatlon in Lembeke

Wat een triatlon- en duatlon-week! Corona, stormweer, blauwalg en gemeentelijke beslissing zorgden voor heel wat ophef. In deze update brengen we twee keer goed nieuws en helaas 1 jammer bericht: de Bosduatlon in Lembeke kan dit jaar niet corona-proof georganiseerd worden en wordt dus afgelast. Het goeie nieuws is dat er zaterdag in de Viven kwarttriatlon in Damme mag gezwommen worden in de Leopoldsvaart. En na het wegvallen van de triatlons in Brugge komt er alsnog een BK jeugdtriatlon in Mechelen, op 20 september…

Groen licht om te zwemmen in Damme

In Damme heeft de organisatie van de Viven kwarttriatlon groen licht gekregen om te zwemmen in de Leopoldsvaart, na het testen van de waterkwaliteit. Ondertussen hebben ze in Oostkerke de wellicht langste wisselzone ooit in ons land opgezet, met over 800 meter verspreid aparte boxen met voldoende afstand tussen de atleten. De start van de Viven kwarttriatlon is zaterdag om 14 u. Met 3athlon.be brengen we zaterdagnamiddag uitgebreid verslag van de wedstrijd.

Langste wisselzone van België? #viventriatlondamme #coronatijden #800mextra

Geplaatst door Viven triatlon Damme op Vrijdag 4 september 2020

BK jeugdtriatlon in Mechelen

Heel wat jeugdtriatleten waren ontgoocheld na het nieuws van de annulatie van het BK jeugdtriatlon in Brugge dit weekend. Maar ondertussen hebben Triatlon Vlaanderen en SP&O Mechelen voor een oplossing gezorgd. Het BK jeugdtriatlon wordt gehouden tijdens de triatlon van Mechelen, op het Sport Vlaanderen domein van Hofstade, op 20 september. Mechelen kreeg groen licht om de triatlonwedstrijden te organiseren, maar daarvoor moeten ze alles wel op 1 dag plannen in plaats van het traditionele weekend. Ook in Hofstade is geen publiek toegelaten, maar 3athlon.be brengt live-verslag uit van het BK Jeugd.

❗️BREAKING: nieuwe datum en locatie BK jeugdtriatlon❗️👉 De afgelopen dagen zochten we actief mee naar een oplossing…

Geplaatst door Triatlon Vlaanderen – 3Vl op Vrijdag 4 september 2020

Geen bosduatlon in Lembeke

Donderdagmiddag kregen we bericht van MTV, de Meetjeslandse triatlonclub, dat er in 2020 geen Bosduatlon in Lembeke, nochtans één van de klassiekers van het cross-duatlon circuit. De organisatie wil geen risico’s nemen. “Door de strenge coronamaatregelen die Sport Vlaanderen van ons vraagt, voelen we ons onvoldoende gewapend om de wedstrijdzone coronaproof te maken, zeker omdat het een openbaar domein betreft…”

Beste sportliefhebber, We zien ons genoodzaakt om de Lembeekse Bosduatlon op zaterdag 10 oktober te annuleren. Met…

Geplaatst door Meetjeslandse Triathlon Vereniging MTV op Woensdag 2 september 2020