Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch triatlonteam scoort meteen in 1ste post-corona 70.3 Ironman, Baekkegard klopt Kienle
Nieuws

Belgisch triatlonteam scoort meteen in 1ste post-corona 70.3 Ironman, Baekkegard klopt Kienle

Terwijl heel wat triatlons afgelast werden, mocht de 70.3 Ironman in het Estse Tallinn wel doorgaan en dat leverde meteen een overwinning op voor het Belgisch-internationale BMC-Vifit triatlonteam, terwijl bij de mannen de sterke Deen Daniel Baekkegard topfavoriet Sebastian Kienle aftroefde. Die voerde de druk nog flink op tijdens de halve marathon, maar Baekkegard wist de Duitser toch nog  met bijna twee minuten voor te blijven. Bij de dames trok de Engelse Katrina Matthews, voor het eerst dit seizoen in de outfit van BMC-Vifit, de overwinning naar zich toe.

Baekkegard van start tot finish

Al na het zwemmen ging Baekkegard aan de leiding. Na 22’45 mocht hij zijn helm opzetten om zich vervolgens op te maken voor het 90 kilometer lange fietsonderdeel. Zoals gebruikelijk keken zowel Kienle als Andreas Dreitz op tegen een grote achterstand na het zwemonderdeel. Ruim twee minuten moesten de twee dichtfietsen, en al hijgden de Duitsers bij aanvang van het lopen in de Deen zijn nek, slaagden ze daar niet helemaal in. Met een kleine buffer van zo’n vijftien seconden trok Baekkegard – na 1u59’58 uur op de fiets – zijn loopschoenen aan om daarna in een flink tempo T2 te verlaten. Met een tempo dat ruim vijf seconden sneller was dan bij Kienle, rende Baekkegard steeds harder naar de winst toe. Halverwege het looponderdeel had hij de Duitser bijna op een minuut gezet, maar in de tweede helft verruimde hij dit gat nog eens tot 1’45 bij de finish. Op 3u40’08 uur en na een halve marathon van 1u13’57, stopte Baekkegard de klok. Daarachter finishte Kienle met het zilver en Dreitz met brons (+3:44).

Dan Baekkegard hield het deze keer redelijk rustig aan de finish. Vorig jaar werd zijn zege-viering in Klagenfurt een wereldwijde hit…

https://www.facebook.com/3athlon.be/posts/2287843997967270

Katrina Matthews bezorgt BMC Vifit 1ste post-corona zege

Bij de dames domineerde Katrina Matthews – net als Baekkegard – van start tot finish. In 27’55 werkte zij als snelste het eerste onderdeel af. Met de Estse Kaidi Kivioja op haar hielen begon de Engelse aan het fietsen. Over 90 kilometer was het echter de Deense Maja Stage-Nielsen die de grootste concurrente bleek. Op anderhalve minuut afstand van haar achtervolgster en met een snelle fietstijd van 2u14’05 wisselde Matthews naar het lopen. Daar bleek de atlete zich vrijwel geen zorgen meer te hoeven maken over de titel. Zo liep Matthews steeds iets verder weg bij haar concurrentes. Met een halve marathon tijd van 1u22’50 en een finishtijd van 4u08’14 claimde de Britse atlete de winst. Stage-Nielsen finishte daarachter als tweede (+5’01) en met Kivioja (+8’35) was het podium compleet.

https://www.facebook.com/bmcvifittri/posts/2849871035245603

Er deden geen Belgische pro’s mee in Tallinn. Dit weekend zijn er zondag nog twee 70.3 Ironman wedstrijden, in Sables d’Olonnes met een aantal sterke Belgische pro’s en in het Poolse Gdynia…