Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens pakt derde plaats in World Cup triatlon na sterke inhaalrace
Jelle Geens wordt derde in de World Cup triatlon van Karlovy Vary (foto: ITU/Tommy Zaferes)
Nieuws

Jelle Geens pakt derde plaats in World Cup triatlon na sterke inhaalrace

Jelle Geens was gebrand op een revanche na het WK in Hamburg waar hij knap vierde werd, en deze keer werd het wel podium in de wereldbeker triatlon van Karlsbad, na een indrukwekkende inhaalrace. De winst was opnieuw voor wereldkampioen Vincent Luis, met het Portugese talent Vilaca opnieuw op twee. Jelle stormde na een minder zwemnummer nog naar een heel knappe derde plaats.

Vincent Luis had een perfecte race in Karlovy Vary. Hij kwam als eerste uit het water, met in zijn zog een kopgroep van acht atleten. Erwin Vanderplancke en Jelle Geens volgden na 1500 meter zwemmen op meer dan een minuut en moesten in de achtervolging. Jelle fietste sterk en beperkte het verschil met de door valpartijen uitgedunde kopgroep tot 1’05.

Sterke run van Jelle Geens op het lastige parcours van Karlsbad (foto: ITU/Tommy Zaferes)

In het lopen had Luis nog een stevige kluif aan de jonge Portugees Vilaca, vorige week ook al bijzonder sterk op het WK in Hamburg. Luis won in 1u52’14 en hield zes seconden over op Vilaca die in 1u52’20 tweede werd. Jelle slaagde er deze keer wel in om naar het podium te lopen en was blij met een derde plaats. Jelle kwam nog heel dichtbij de twee leiders en werd in 1u52’34 derde, met de snelste looptijd (30’46). Richard Murray werd 20 seconden later vierde.

Erwin Vanderplancke viel helaas uit de wedstrijd en Jonathan Wayaffe werd 41ste in 1u59’09.

Uitslagen Karlovy Vary 2020