Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde zet kers op de taart voor eigen volk in Menen, Katrien Verstuyft wint overtuigend
Frederik Van Lierde krijgt applaus van Pieter Heemeryck en Bart Aernouts die hem naar de finish vergezellen (foto: David Pintens)
Nieuws

Frederik Van Lierde zet kers op de taart voor eigen volk in Menen, Katrien Verstuyft wint overtuigend

Frederik Van Lierde heeft met een indrukwekkende finish in zijn afscheidswedstrijd de kers op de taart gezet van een mooie carrière. Uitdagers Pieter Heemerycke en een sterk lopende Bart Aernouts vergezelden de Ironman wereldkampioen van 2013 naar de Decospan finishboog in eigen Menen. Bij de vrouwen stond er geen maat op Katrien Verstuyft die vlot won van de Italiaanse Marta Bernardi en het jonge talent Amber Rombaut.

Het werd een emotionele dag in Menen, met vanaf de start al kippenvelmomenten voor Frederik en zijn entourage. Heel wat sterren van het huidige en het vroegere triatlon waren erbij en brachten hommage aan Fre, met onder andere meervoudig kampioen Kris Mariën die nog eens meedeed nadat hij 25 jaar geleden in Menen nog mee op het podium stond. Luc Van Lierde volgde het als coach vanaf de zijkant en in wedstrijd kreeg Frederik het gezelschap, maar ook stevige tegenstand, van onder andere Pieter Heemeryck, Bart Aernouts en Kenneth Vandendriessche.

Kippenvel-finish

Kjel De Hertog kwam als leider uit het water na 1.900 meter zwemmen met een dertigtal seconden voorsprong op Van Lierde en Heemeryck. Iets verderop volgden youngsters Jasper Sabbe en Sybren Baelde. Bart Aernouts verloor ongeveer drie minuten en ook Kenneth Vandendriessche moest in de achtervolging. In het fietsen namen Heemeryck en Van Lierde het voortouw. Vandendriessche en Aernouts volgden vlak achter Kjel De Hertog.

In de 21 km lopen bleven Van Lierde en Heemeryck lange tijd samen, terwijl Aernouts inliep op de twee leiders. In de slotronde zette Heemeryck de aanval in. Van Lierde kreeg het gezelschap van Aernouts die samen met hem tot aan het Vauban-stadion liepen waar Pieter wachtte op de twee. Onder begeleidend applaus van Pieter en Bart zorgde Frederik voor een finish met enorm veel kippenvel, tussen genodigden, vrienden en familie. Een mooi einde van een carrière van 23 jaar. Pieter werd tweede voor Bart. Kenneth Vandendriessche werd knap vierde en bleef nog net uit de greep van een alweer sterke Sybren Baelde, die de sterke prestatie van vorige week in de 70.3 Ironman Sables d’Olonne bevestigde met een knappe vijfde plaats.

Katrien Verstuyft wint overtuigend

Marta Bernardi, Katrien Verstuyft en Amber Rombaut op het podium in Menen (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen won Katrien Verstuyft overtuigend. Ze moest na het zwemmen even in de achtervolging op de jonge Amber Rombaut, maar eens op de fiets nam ze na 1 ronde de leidersplaats stevig in handen. De Italiaanse Marta Bernardi nestelde zich in tweede positie, maar ze slaagde er niet in om tijd terug te pakken op de 3MD atlete. Katrien Verstuyft won duidelijk in 4u15’58. Bernardi werd tweede op meer dan zeven minuten in 4u23’09. Amber Rombaut werd knap derde in 4u30’13 voor Karen Steurs en Lies Vermont.

Uitslagen Decospan halve triatlon Menen 2020

Herbeleef de live coverage van 3athlon.be van een schitterende dag in Menen: